PATLICAN OTURTMA
MALZEMELER
4 adet orta boy patlıcan
500 gr dana kıyma (orta yağlı)
2 adet kuru soğan
2 adet büyük domates
3 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1, 5 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
1 adet domates
3 adet yeşil biber
NASIL YAPILIR?
Patlıcanlar yıkanıp alaca soyulur.
Yarıya bölünüp 1 parmak kalınlığında doğranır.
Bol tuzlu suda 30 dk bekletilip kara suyu çıkarılır.
Diğer yanda bir tavada kıyma yağsız kavrulur.
Biber domates ve soğanlar küçük küçük doğranır.
Kıymaya sırayla zeytinyağı, soğan, biber, salça, domates eklenir.
Baharatlar ve tuz ilave edilir. İyice pişirilir.
Sonra 1 bardak sıcak su eklenerek kaynatılır.
Doğranmış maydanoz eklenir. Altı kapatılır.
Patlıcanlar süzülür ve kurulanır.
Fırın tepsisine dizilir. Üzerine az miktarda zeytinyağı ve tuz gezdirilir.
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Patlıcanlar kızarınca üzerine kıymalı harç dizilir.
Diğer yanda salça sıcak su ile ezilir. Üzerine eklenir.
Biber ve domatesler doğranıp üzeri süslenir.
Fırına verilir. Domates ve biberler kızarınca pişmiş olur.