Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda tel şehriye çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, içli köfte tarifi ve balkabağı tatlısı tarifi var. Malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın.Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin vekavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Malzemeler500 gr çiğ köftelik et5 su bardağı ince bulgur1 soğan2 yemek kaşığı kırmızı pul biberTuzKarabiberİç harcı için1 kg orta yağlı kıyma1 su bardağı ceviz içi4 orta boy soğanTuzKırmızı pul biberKızartmak içinZeytinyağıİÇLİ KÖFTE YAPILIŞIİç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın. Balkabağı tatlısı malzemeler2 kg balkabağı1,5 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre artabilir)1 su bardağı dövülmüş cevizArzuya göre tahinİsteğe bağlı kaymakBALKABAĞI TATLISI TARİFİKabak ince ince dilimlenir ve sonra soyulup çekirdekleri çıkartılır.Yıkandıktan sonra 2 - 3 parmak genişliğinde doğranır.Büyük ve yayvan bir tencereye aralarına şeker serperek kabaklar kat kat dizilir.5 - 6 saat veya bir gece şekere yatırılmış şekilde bekletilir ve sonrasında kısık ateşte kendini salmış suyuyla kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.Şerbetinin koyulaşması için pişirme işlemi sırasında kapağını açık tutun.Soğuduktan sonra üzerine tahin, kaymak ve dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz.