DONDURMALI Ä°RMÄ°K HELVASIÂ
- 500g irmik
- 1 paket margarin veya tereyağı (250g)
- Åžerbeti için:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
2 su bardağı ÅŸeker (Ben 2,5 bardak kullandım, bize biraz tatlı geldi gerçi eÅŸim çok beÄŸendi ama ben çok tatlı sevmediÄŸimden 2 bardak ÅŸekerin daha iyi olacağını düÅŸünüyorum. )
Üzeri için:
- Fıstık
- Ä°çi için:
- Sade dondurma
NASIL YAPILIR?
Süt, su ve ÅŸekeri küçük bir tencereye alın, ÅŸeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.
Kaynamasına gerek yok şeker erise yeterli gelecektir.
Sonra ocağı kapatarak irmiği kavurmaya başlayabilirsiniz.
Ä°rmiÄŸi rahatça kavurabileceÄŸiniz bir tencereye margarini alın ve eriyene kadar bekleyin.
Margarin eridikten sonra irmiÄŸi ilave edin.
Tahta bir kaşık ile irmiÄŸin rengi koyulaÅŸana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Ä°rmiÄŸin rengi dönüp nefis kokularını saldığında isterseniz küçük bir kaba bir kaşık irmikten alarak üzerine bir kaşık ÅŸerbet döküp rengini kontrol edebilirsiniz.
Daha sonra 6-7 dk kadar karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.
Ocağı kapatın ve tencerenin de kapağını kapatarak helvanın demlenmesini bekleyin.
Helva soÄŸuduktan sonra hatta ılıkken daha çok seviyorum. Karıştırıp küçük bir kaseye streç film sererek, tabanına ve kenarlarına helvadan döÅŸeyin.
Ortasına dondurma koyarak, ters çevirin.
Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.