Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, portakallı pırasa yemeği tarifi, salçalı makarna tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Portakallı pırasa yemeği malzemeler5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domates1 portakal1 orta boy soğanYarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağPORTAKALLI PIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIPırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır. Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün. Soğan soyulup yemeklik doğranır ve zeytinyağ eklediğiniz tencerede pembeleşinceye kadar kavrulur. 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır. Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dk kavrulur. Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır. Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir. Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz. İyice yıkayıp kabuğunu sorduğunuz portakallar yemeğin üzerine dizilir. Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.Servis ederken portakallar içinden çıkartılır. Salçalı makarna malzemeler1 paket makarnaTereyağıSıvıyağSalça (domates ve biber)Tuz6 su bardağı kaynamış suSALÇALI MAKARNA YAPILIŞITencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin. Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin. Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun. Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin. Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin. Şerbetli irmik tatlısı malzemeler3,5 su bardağı un1 su bardağı irmik1 su bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 tane yumurta1 paket vanilyaYarım paket kabartma tozu4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tarçın125 gram tereyağı veya margarinŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞIYoğurma kabına oda sıcaklığında beklemiş tereyağı veya margarini alın.Üzerine sıvı yağı ekleyin ve katı yağ dağılana kadar ezin.Yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.İyice karıştırın.Son olarak irmik ve unu ilave edin.Hamuru iyice yoğurup toparlayın.Yoğurulan hamurun 5/1'ini kenara ayırın.Kenara ayrılmış az hamura 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi ve tarçın ekleyin.Daha sonra bütün malzemeler birbirine karışması için iyice yoğurun.Fazla olan hamur açık az olan hamur koyu renk olacak.Açık renk hamurdan bir miktar alıp tezgah üzerinde biraz açın.Ortasına 2 parmak kalınlığında, 1 parmak yüksekliğine koyu renk hamurdan koyun ve açık renk hamurla etrafını iyice sarın.Tezgaha irmik serpin ve dışını irmiğe bulayıp hafif yatsılaşması için bastırın.Üzerine 3-4 çizik atıp julyen kesin.Tepsiyi yağlamadan tatlıları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayın.Fırından çıkan tatlıların ilk sıcağı çıktığında şerbet ise eli yakmayacak sıcaklıkta olduğunda tatlının üzerine dökün ve en az yarım saat bekletin.