'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Şubat 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, içli köfte tarifi, ayva tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, içli köfte tarifi, ayva tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

UN ÇORBASI TARİFİ
Un çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağından biraz az
- 4 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.
- Unun rengini dönene kadar kavurun.
- 4 su bardağı soğuk su ekleyin.
- Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.
- Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır.
- Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.
- Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ
Yeşil mercimek malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1, 5 kaşık salça
- 1, 5 su bardağı kaynar su
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biber
- Tuz
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞI
- Yeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır.
- Haşlanan mercimekler süzülür.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara salça eklenir.
- Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir.
- Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır.

İÇLİ KÖFTE TARİFİ
İçli köfte tarifi malzemeler
İçli köfte dışı için;
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1, 5 su bardağı sıcak su
İçli köfte içi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram kıyma
- 5 orta boy soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- İçli köfte kızartmak için;
- Sıvı yağ
İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI
- Tavaya sıvı yağ eklenir ve kıyma eklenip üstünü kapatıp kıymanın suyunu bırakması beklenir.
- Soğanları rondodan geçirip suyunu çeken kıymanın üzerine eklenir ve 1 yemek kaşığı daha sıvı yağ eklenerek 10 dakika kadar kıymayla birlikte pişirilir.
- Daha sonra salça eklenir 3 dakika daha kavrulur.
- Tuz, ceviz, istenilen baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır.
- Soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1, 5 bardak sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar ılık su eklenip iyice yoğurulur.
- Ortalama yarım saat yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dakika daha yoğurulur.
- Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa kıvamı olmuştur.
- Ele yapıştığında eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır.
- İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır.
- Hepsine aynı işlem uygulanır.
- Derin bir tencerede, bol kızgın yağda içli köfteler kızartılır.

AYVA TATLISI TARİFİ
Ayva tatlısı malzemeler
- 2 adet büyük boy ayva
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı vişne suyu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 karanfil
Üzeri için
- Vanilyalı dondurma
- Toz Antep fıstığı
AYVA TATLISI YAPILIŞI
- Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin.
- Çekirdeklerini çıkarın.
- Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.
- Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin.
- Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.
- Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.
- Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin.
- Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin.
- Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.
- Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın.
- Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.
- Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirerek servis edin.