Yemek'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Şubat 2022)HABERİ PAYLAŞ HaberlerYemek Haberleri 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Şubat 2022) 21 Şubat 2022 - 08:57 | Son Güncelleme: 21 Şubat 2022 - 08:57'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (21 Şubat 2022)YemekPaylaş1Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, içli köfte tarifi, ayva tatlısı tarifi.21 Şubat 2022 - 08:57 | Son Güncelleme: 21 Şubat 2022 - 08:57YAZI BOYUTU2Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, yeşil mercimek yemeği tarifi, içli köfte tarifi, ayva tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ3UN ÇORBASI TARİFİ Un çorbası malzemeler2 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 su bardağından biraz az4 su bardağı suKarabiberTuz1 yemek kaşığı tereyağı Pul biberUN ÇORBASI YAPILIŞITere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz. Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.4YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ TARİFİ Yeşil mercimek malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek3 kaşık sıvı yağ1, 5 kaşık salça1, 5 su bardağı kaynar su2 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biberTuzYEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞIYeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır. Haşlanan mercimekler süzülür. Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan soğanlara salça eklenir. Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir. Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. 5İÇLİ KÖFTE TARİFİ İçli köfte tarifi malzemelerİçli köfte dışı için;2 su bardağı ince köftelik bulgur1 yemek kaşığı yoğurt1 yumurta1 çay bardağı irmik1 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı biber salçası1 su bardağından biraz az un1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1, 5 su bardağı sıcak suİçli köfte içi için;2 yemek kaşığı sıvı yağ500 gram kıyma5 orta boy soğanYarım tatlı kaşığı salçaYarım demet maydanoz1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)TuzPul biberKarabiberİçli köfte kızartmak için;Sıvı yağİÇLİ KÖFTE YAPILIŞITavaya sıvı yağ eklenir ve kıyma eklenip üstünü kapatıp kıymanın suyunu bırakması beklenir. Soğanları rondodan geçirip suyunu çeken kıymanın üzerine eklenir ve 1 yemek kaşığı daha sıvı yağ eklenerek 10 dakika kadar kıymayla birlikte pişirilir. Daha sonra salça eklenir 3 dakika daha kavrulur. Tuz, ceviz, istenilen baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır. Soğumaya bırakılır. İnce bulgur 1, 5 bardak sıcak su ile kısır yapar gibi ıslatılır. Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dakika boyunca azar azar ılık su eklenip iyice yoğurulur. Ortalama yarım saat yoğurulur. Daha sonra un eklenir 5 dakika daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa kıvamı olmuştur. Ele yapıştığında eller iyice yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz. Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır. Derin bir tencerede, bol kızgın yağda içli köfteler kızartılır.6AYVA TATLISI TARİFİ Ayva tatlısı malzemeler2 adet büyük boy ayva1 su bardağı su1 su bardağı toz şeker1/2 çay bardağı vişne suyu1/2 adet limonun suyu1 adet çubuk tarçın3 karanfilÜzeri içinVanilyalı dondurmaToz Antep fıstığıAYVA TATLISI YAPILIŞIAyvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin.Çekirdeklerini çıkarın.Kararmasını önlemek için limonlu su içine ayvaları ve ayva kabuklarını yerleştirin.Geniş tabanlı bir tencereye ayvaları dizin.Her ayvanın üzerine ortalama 2 yemek kaşığı toz şeker serpiştirin.Ardından limon suyu, ayva çekirdekleri, ayva kabukları, su ve baharatları tencereye yerleştirin.Kısık ateşte yumuşayıp, rengi pembeleşinceye kadar pişirin.Kaynayan suyun içerisine vişne suyunu da ekleyin ve kapağını kapatarak bir süre daha pişirin.Ortalama 1 saat sonunda suyunu çeken ayvaları çatal ile kontrol edin.Eğer ayvalar pişmişse ocaktan alın ve ilk sıcaklıklarının geçmesi için 10 dakika bekleyin.Pişen ayvaları servis tabağının içerisine alın.Tencerede kalan suyu süzdükten sonra ayvaların üzerinde gezdirin.Ayvaların en üst kısmına vanilyalı dondurma ve antep fıstığı serpiştirerek servis edin.PAYLAŞ ayva tatlısı yapılışıayva tatlısı nasıl yapılırakşama ne yesemakşam yemeğiyemek tarifi