Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, ıspanak tarifi, haydari tarifi ve elmalı tart tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, ıspanak tarifi, haydari tarifi ve elmalı tart tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Un çorbası malzemeler2 yemek kaşığı dolusu tereyağı1 su bardağından biraz az4 su bardağı suKarabiberTuz1 yemek kaşığı tereyağı Pul biberUN ÇORBASI YAPILIŞITere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz. Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin. Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur. Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır. Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin. Çorba hazır. Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyin. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Salçayı ilave edin. Ardından ıspanakları da ekleyip ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavurun. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın. Ispanakların iyice piştiğinden emin olunca yemeği ocaktan alın. Haydari malzemeler500 gram süzme yoğurt50 gram beyaz peynir2 diş sarımsak4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı nane1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi1/2 çay kaşığı tuzHAYDARİ YAPILIŞISüzme yoğurdu bir kaba alın. Beyaz peyniri iyice ezdikten sonra karıştırma kabına aktarın. Sarımsağı küçük parçaları ayırıp üzerine tuzu ekleyip dövün ve yoğurdun olduğu kaba aktarın. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kavurun. Daha sonra naneyi ekleyip ocaktan alın. Bütün malzemeleri karıştırın ve çırpıcıya iyice çırpıp servis tabağına alın.Soğuk servis edin. Elmalı tart malzemeler250 gram un150 gram soğuk tereyağı50 gram toz şeker1 yumurtaBir tutam tuz10 ml su10 gram pudra şekeriİç harcı için3 golden elma50 gram tereyağı65 gram toz şeker45 gram kuru üzüm30 gram toz badem50 gram ceviz10 ml limon suyu5 gram tarçınELMALI TART YAPILIŞIİç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın. Ardından tereyağını tavada eritin. Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin. Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip, 2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, tuz ve şekeri harmanlayın. Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin.