'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Aralık 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak un çorbası tarifi, ıspanak tarifi, haydari tarifi ve elmalı tart tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, ıspanak tarifi, haydari tarifi ve elmalı tart tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

UN ÇORBASI TARİFİ
Un çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağından biraz az
- 4 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.
- Unun rengini dönene kadar kavurun. 4 su bardağı soğuk su ekleyin.
- Suyun soğuk olması önemli yoksa topak topak olur.
- Bu aşamada çorba sürekli karıştırılır.
- Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin.
- Çorba hazır.
- Servis yaparken isteğe bağlı üzerine yağ yakıp ekleyebilirsiniz.

ISPANAK YEMEĞİ TARİFİ
Ispanak yemeği malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
ISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞI
- Başlangıç olarak ıspanakları temizleyin.
- Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı ilave edin.
- Ardından ıspanakları da ekleyip ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavurun.
- Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edin.
- 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
- Ispanakların iyice piştiğinden emin olunca yemeği ocaktan alın.

HAYDARİ TARİFİ
Haydari malzemeler
- 500 gram süzme yoğurt
- 50 gram beyaz peynir
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1/2 çay kaşığı tuz
HAYDARİ YAPILIŞI
- Süzme yoğurdu bir kaba alın.
- Beyaz peyniri iyice ezdikten sonra karıştırma kabına aktarın.
- Sarımsağı küçük parçaları ayırıp üzerine tuzu ekleyip dövün ve yoğurdun olduğu kaba aktarın.
- Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın.
- Ceviz içini ekleyip 2 dakika kavurun. Daha sonra naneyi ekleyip ocaktan alın.
- Bütün malzemeleri karıştırın ve çırpıcıya iyice çırpıp servis tabağına alın.
- Soğuk servis edin.

ELMALI TART TARİFİ
Elmalı tart malzemeler
- 250 gram un
- 150 gram soğuk tereyağı
- 50 gram toz şeker
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
- 10 ml su
- 10 gram pudra şekeri
İç harcı için
- 3 golden elma
- 50 gram tereyağı
- 65 gram toz şeker
- 45 gram kuru üzüm
- 30 gram toz badem
- 50 gram ceviz
- 10 ml limon suyu
- 5 gram tarçın
ELMALI TART YAPILIŞI
- İç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın.
- Ardından tereyağını tavada eritin.
- Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin.
- Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip,
- 2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.
- Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.
- Un, tuz ve şekeri harmanlayın.
- Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
- İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin.