Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mercimek çorbası tarifi, biber dolması tarifi, mor lahana salatası tarifi, kabak tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Süzme mercimek çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse ekleyebilirsiniz.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Biber dolması malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suBİBER DOLMASI YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Kireçte kabak tatlısı malzemeler1 kg soyulmuş bal kabağı1 çay bardağı sönmemiş kireç2.5 litre su6 su bardağı toz şeker6 su bardağı soğuk suLimon tuzuTahinCeviz içiKİREÇTE KABAK TATLISI YAPILIŞISönmemiş kireci büyük bir kabın içine alın.Üzerine 2.5 litre su ekleyip 1 gece bu şekilde bekletin.Bal kabağını uzun ince parçalar şeklinde doğrayın.Kireçli suyun üzerinde çok ince bir tabaka şeklinde duran kireç kaymağını suyuyla birlikte alarak başka bir kaba aktarın.Kabak dilimlerini ekleyin.Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin.(Vakit yoksa 6 saat yeterli olur)Kabakları sudan alıp iyice yıkayın.Yine bir kaba alıp üzerine su ilave ederek 1 saat daha bekletin.Dilimlerin suyunu süzüp kürdanla birkaç yerinden delin.18 saat dolunca kabakları sudan çıkarın. Teker teker 5-6 kez suda yıkayın.İyice yıkadıktan sonrada 1 saat suda bekletin. Dilimleri kürdanla birkaç yerinden delin.Su ve şekeri tencereye alıp 5 dakika kaynatın.Şerbeti ılındırın. Kabakları şerbete ilave edin.Tencereyi tekrar ocağa alıp kabakları kısık ateşte 2 saat pişirin.Tencereyi ocak üzerinden almadan önce kabakların üzerine limon tuzu ekleyin ve 1 saat bekletin.