Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda domates çorbası tarifi, sucuklu kuru fasulye tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi ve kadayıf sarma tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Kadayıf sarma tatlısı malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince nede çok iri çekilecek)Kadayıf sarma üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıKadayıf sarma şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)KADAYIF SARMA YAPILIŞIİlk önce şerbeti hazırlayın.Sarma işlemine başlamadan önce kadayıfları tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içine alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi sarın.Margarinle yağlanmış tepsiye sarma işlemi bitip tepsi doluncaya kadar devam edin.Daha sonrada margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verin.Kızarmaya yaklaşınca derecesini 150 ye düşürün.Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonrada önceden hazırlanan şerbetini ılık olarak dökün.Eğer siz hemen yapıp pişirdikten sonra dökmek isterseniz de tatlıda şerbeti de eli yakmayacak şekilde ılık olacak.Şerbetin koyuluğu da şerbet kaynarken belli bir süre sonra kabarcıklanmaya başlar işte o an kaşığı şerbete sokup çıkardıktan sonra kaşıkta kalan şerbet kaşığa bulaşıyorsa olmuş demektir.