Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, islim kebabı tarifi, şehriyeli pilav tarifi ve vezir parmağı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. İslim kebabı malzemeler3 adet patlıcan250 gram kıyma1 soğan1-2 dilim ekmek içi1 yumurtaTuzKarabiberKimyonNaneKekikDomatesKürdanSosu için;1-2 yemek kaşığı domates salçasıSuTuzİSLİM KEBABI YAPILIŞIPatlıcanları çizgi çizgi soyup uzun şeritler halinde kesin ve yarım saat tuzlu suda bekletin.Köftesi için soğanı rendeleyin ve yumurta, kıyma, ekmek içi ve baharatların tümünü yoğurun ve yassı şekiller verin.Önce patlıcanları kızartın. Ardından köfteleri kızartın.Daha sonra patlıcan dilimlerinin arasına köfteleri koyarak tek tek sarın.Sardığınız patlıcanların üzerine domates ve kürdan batırın.Daha sonra hazırlanan patlıcan köfte rulolarını fırın tepsisine dizin.Ardından salçalı sos için gereken malzemeleri karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.200 derecede ısıtılmış fırının içine fırın tepsisini yerleştirin.İslim kebaplarının üzerindeki domatesler pişince fırından alın. Tel şehriyeli pilav malzemelerYarım çay bardağı tel şehriye1 su bardağı pirinç1 adet bulyon (tavuk veya et)İsteğinize göre et suyu da kullanabilirsiniz.1 çay kaşığı tuz1 su bardağından 2 parmak fazla sıcak su4 yemek kaşığı zeytinyağı veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir kaşık tereyağıTEL ŞEHRİYELİ PİLAVI YAPILIŞIPilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri iyice sıcak suda yıkayın.7 - 8 su yıkadıktan sonra en az yarım saat sıcak suda bekletin.Pilav tenceresine zeytinyağını ekleyin.Üzerine şehriyeleri ekleyip kavurun.Renk almaya başlayan şehriyelerin üzerine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin.1 dakika daha pirinçleri kavurun.Ardından tereyağını ekleyin.Kavrulan pirinçlerin üzerine bulyonu parçalayarak ekleyin.Gerçek et sulu yapacaksanız üzerine koyulan su miktarından et suyunu çıkartarak yapın.Tuz ilave edildikten sonra kaynar suyu ekleyin.Pilavın rengi beyaz olsun istiyorsanız 3-4 damla limon suyu damlatın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar kapağını kapatıp pişirin. Vezir parmağı tatlısı malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 çay bardağı şekerAldığı kadar unBulamak için:İrmikŞerbeti için:3,5 su bardağı su3 su bardağı şeker1-2 damla limon suyuVEZİR PARMAĞA YAPILIŞIÖnce şerbetini hazırlamakla başlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kadar kaynatın.Tenceredeki karışım kaynadıktan sonra içine 1-2 damla limon suyu ekleyin.Güzelce karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp tencerenin altını kapatın.Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve şekeri derin bir kapta karıştırın.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.Hamurdan küçük parçalar alıp parmağa benzer bir şekil verin.Parmak şeklindeki hamurlarınızın her yerini irmiğe bulayın.İrmiğe buladığınız hamurları 170 dereceye ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.Pişirdiğiniz tatlıların üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti dökün.Vezir parmağı tatlınız şerbetini tamamen çekince hemen servis edebilirsiniz.