İÇ PİLAV TARİFİ
İç pilav malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Yenibahar
- Tarçın
- Tuz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- 3 su bardağı su
İÇ PİLAV YAPILIŞI:
- Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
- Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.
Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.
Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.
Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.