'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Kasım 2021)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sarımsaklı un çorbası tarifi, pastırmalı kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve kozalak tatlısı tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, pastırmalı kuru fasulye tarifi, pirinç pilavı tarifi ve kozalak tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin. Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun. Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın. Topaklanma olursa blanderdan geçirin. Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin. İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın. Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın. Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün. Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir.

PASTIRMALI KURU FASULYE TARİFİ
Pastırmalı kuru fasulye malzemeler
- 3 büyük kase kadar kuru fasulye
- 1 adet soğan
- Yaklaşık 10 adet minik pastırma dilimleri (çemensiz)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Baharat
PASTIRMALI KURU FASULYE YAPILIŞI
Fasulyeyi bir gece önceden suyla ıslatın.
Bir gün sonra fasulyeyi biraz haşlayıp gazını çıkarmasına yardımcı olun. Haşlanan fasulyenin suyunu süzüp kenara alın.
Bir büyük soğanı doğrayıp tencerede kızan yağın içine ekleyin.
Soğanlar kavrulunca biber salçasını ve domates salçasını da ekleyip 2 dakika salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Pastırmaları dilimleyin ve tencereye ekleyin. İyice karıştırın.
Baharatları ekleyin ve son olarak fasulyeleri de ekleyip birkaç dakika kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Pirinç pilavı malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı şehriye
- 2 su bardağı sıcak tavuk suyu
- 1 adet kesme şeker
- 4 damla limon suyu
- 1/2 çay kaşığı tuz
PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI
Tereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Şehriyeleri ekleyin rengi değişene kadar kavurun. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin.

KOZALAK TATLISI TARİFİ
Kozalak tatlısı malzemeler
- Mısır gevreği
- 1 yemek kaşığı margarin
- 5 adet karamel dolgulu çikolata
- 4 çorba kaşığı bal
KOZALAK TATLISI YAPILIŞI
Kozalak tatlısı tarifi için önce bir tencerede margarin ve çikolatayı eritin. Sonra bal ekleyin ve mısır gevreği de ilave ederek karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra kahve fincanına koyup ters çevirin. Fincandan kolay çevirmek için streç film kullanabilirsiniz. Soğuduktan sonra kozalak tatlısı servise hazır.