PATLICAN MUSAKKA TARİFİ
Patlıcan musakka malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy çarliston biber
- 4 adet orta boy patlıcan
- 300 gram az yağlı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 adet domates
- 1 su bardağı su
Patlıcanları kızartmak için:
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
PATLICAN MUSAKKA YAPILIŞI
- Patlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.
- Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin.
- Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin.
- Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın.
- Domatesler piştikten sonra ocaktan alın.
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın.
- Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün.
- Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin.
- Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın.
- Sıcak olarak servis edin.