Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, pirinç pilavı tarifi, sütlaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Patlıcan musakka malzemeler2 yemek kaşığı sıvı yağ1 adet orta boy kuru soğan3 adet orta boy çarliston biber4 adet orta boy patlıcan300 gram az yağlı kıyma1 yemek kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon2 adet domates1 su bardağı suPatlıcanları kızartmak için:1 su bardağı ayçiçek yağıPATLICAN MUSAKKA YAPILIŞIPatlıcanların uç kısımlarını aldıktan sonra kabuklarını alacalı şekilde soyun.Halka halka kestiğiniz patlıcanları, acısının çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Sıvıyağını tavada kızdırın ve yemeklik doğradığınız soğanları üzerine ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine biberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymayı, salçayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyip pişirmeye devam edin. Küp doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirmeye bırakın. Domatesler piştikten sonra ocaktan alın. Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Acısının çıkması için tuzlu suda bekleyen patlıcanların suyunu süzdürün. Salata kurutucusu ya da kağıt havlu yardımıyla patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü ters çevirerek kızartın. Altın rengini alan patlıcanları kızgın yağdan çıkarın ve ayrı bir tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı da ekledikten sonra 1 su bardağı su ilave edip 15 dakika pişirmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker (çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardakkullanabilirsiniz)1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinci yıkayıp üzerine su ekleyerek ocağa alın.Pirinçler uzayıp suyu çekene kadar kaynatın, soğuk sütü ekleyin.1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı soğuk süt ile ezin.Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı).Pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.Sütlacı kaselere paylaştırın.Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz.