Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı Mengen çorbası tarifi, kaşarlı köfte tarifi, sebzeli makarna tarifi ve Rus salatası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mengen çorbası malzemeler4 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 su bardağı soğuk su4 su bardağı tavuk suyu (et suyu ya da bulyonda olur)1 tatlı kaşığı dolusu nane1 çay kaşığı pul biberTuzMENGEN ÇORBASI YAPILIŞIÖnce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirin.Çorba yapılacak tencereye zeytin yağ ve tereyağını alıp eritin.Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavurun.Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.Salçayı ekleyip tekrar kavurun.Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.Pişen bulgurları ekleyip baharatlarını da ilave edin.Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatın.Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Kaşarlı köfte malzemeler500 gr koyun ve dana karışımı kıyma1 soğan1 yumurta2 küçük dilim bayat ekmek içi150 gr kaşar peyniriYeteri kadar kıyılmış maydanozKarabiberTuzKırmızı pul biberKAŞARLI KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin.Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Rus salatası malzemeler3 tane orta boy patates2 tane havuç1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)6 - 7 tane kornişon salatalık turşusu5 yemek kaşığı mayonez5 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı karabiberRUS SALATASI YAPILIŞIİlk olarak sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın.Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın.İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz.Bezelye ve havuçları da haşlayın.Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın.Tüm sebzeleri bir kaseye alın.Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın.Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyerek salatamızı hazır hale getiririz.