Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı cennet çorbası tarifi, sebzeli sarma tarifi, mevsim salata tarifi ve güllaç tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mısır unlu cennet çorbası malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı dolu mısır unu1 orta boy patates1 orta boy soğan1 diş sarımsak5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)TuzÜzeri için;2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberMISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞIUygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın.Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Sebzeli sarma malzemelerKöftesi için;400 gram kıyma1 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu2 diş rendelenmiş sarımsak1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)TuzSebze kısmı için;4 adet kabak5 adet patlıcan3 adet kapya biberSosu için;1, 5 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı salçaSEBZELİ SARMA YAPILIŞIÖncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.Peçete serdiğimiz tabağa alalım.Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.190 derece fırında pişirelim. Mevsim salata malzemelerYarım göbek kırmızı lahana2 adet havuç1 göbek marul veya kıvırcıkYarım demet rokaYarım demet dereotuYarım demet maydanozİsteğe göre 3-4 kaşık haşlanmış mısırTuz1 limonun suyuZeytinyağıMEVSİM SALATA YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle iyice ovun. Dilerseniz limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.Bir süre tuz ve sirke ile beklemesi iyi olur. Ardından son bir kez tekrar yoğurur gibi ovmaya devam edin.Bu işlem sırasında elleriniz boyanabilir, dilerseniz bir mutfaklarda da kullanılan ve hareket kabiliyetinizi engellemeyen ameliyat eldivenlerinden kullanabilirsiniz.Havucu rendeleyin.Roka, maydanoz ve dereotu yapraklarını yıkayıp kurulayın.Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun.İsteğe göre haşlanmış mısırı üzerine serpin.Roka, maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Dereotu ile süsleyin.Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın. Kırmızı lahanayı ayrıca sirke ile ovduysanız, sirke koymanıza gerek yok. Güllaç malzemeler12 yaprak güllaç1,5 litre süt2 su bardağı şekerÇekilmiş ceviz2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)Üzeri için:Toz Antep fıstığıKiraz şekerlemesiGÜLLAÇ YAPILIŞIGüllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin.Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır.Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz.