KIYMALI BİBER DOLMASI TARİFİ
Kıymalı biber dolma malzemeler
- 15-16 adet orta boy dolmalık biber
- 2 orta boy kuru soğan
- 150 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolmaların ağız kısmını kapatmak için:
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
KIYMALI BİBER DOLMASI YAPILIŞI
- Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.
- Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.
- İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.
- Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.
- Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.
- Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.
- Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.
- Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.
- Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.
- Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.
- Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.
- Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir.