Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda çeşmi nigar çorbası tarifi, ıspanak yemeği tarifi, sade bulgur pilavı tarifi ve yaz pastası tarifi var. Çeşmi nigar çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı unTuzSıcak suTerbiyesi için:1 yumurta sarısı1 su bardağı sütYarım limon suyuSosu için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıNanePul biberÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞIMercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin. Ispanak yemeği malzemeler1 kg ıspanak1 adet kuru soğanYarım çay bardağı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul biberISPANAK YEMEĞİ YAPILIŞIBaşlangıç olarak ıspanakları temizleyelim.Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim.Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım.Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim.1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim. Sıcak servis edelim. Sade bulgur pilavı malzemeler1,5 su bardağı pilavlık bulgur1 adet büyük boy soğan(yemeklik doğranmış)2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı zeytinyağı2 - 2,5 su bardağı sıcak su2 çay kaşığı tuzSADE BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını koyup kızdırın.Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun.Üzerine bulguru ekleyip 2-3 dakika kadar daha kavurun.Ardından tuz ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.Pilavınız piştikten sonra ocağın altını kapatın ve 1-2 kere pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın ve en az 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin. Yaz pastası malzemeler150-200 g çırpılmış soğuk krem şanti3 adet kağıt helvaTaze çilek veya tercih edilen meyveKrema için500 ml süt5 adet yumurta sarısı1 dolu tatlı kaşığı un1 dolu tatlı kaşığı nişasta100 g seker1 paket vanilya1 adet limon kabuğu rendesiSüslemek içinTaze naneMini külahlarÇITIR ÇITIR YAZ PASTASI YAPILIŞIKrema için sütü bir tencereye alarak ısıtın. Şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta beyazlayana kadar çırpın.Süt kaynamaya başlayacak gibi olduğunda bir miktarını yumurta ve şeker karışımına ekleyerek çırptıktan sonra tencereye geri koyun ve vanilya ile limon rendesini ilave edin.Sürekli çırparak kaynamasını bekleyin ve kaynadıktan sonra yine çırparak 1 dakika kadar pişirin. Son olarak üzerine yapışacak şekilde yağlı kağıt koyarak soğumaya bırakın.Soğuyan kremaya soğuk krem şantiyi çırparak karıştırın ve sıkma torbasına alın.Servis tabağına ilk kağıt helvayı koyun ve üzerine kremayı çiçek çiçek sıktıktan sonra çilekleri dizin. Aynı işlemi tekrarlayarak 2 katlı pastayı tamamlayın.En üst kata krema sıktıktan sonra kullandığınız meyveyi dilimleyerek dizin. Boşluk kalan kısımları taze nane ve mini külahlar ile süsleyerek servis edin.