Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size kabak çorbası tarifi, biber dolması tarifi, çoban salata tarifi ve limonlu kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kabak çorbası malzemeler3 adet orta boy kabak1 adet orta boy patates1 adet orta boy soğan1 adet orta boy havuç1 litre sıcak su (et suyu da kullanılabilir)ZeytinyağıTuz, istenilen baharatlarKABAK ÇORBASI YAPILIŞITüm sebzelerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.Zeytinyağını tencereye alın, sebzeleri ekleyerek 4-5 dakika orta ateşte kavurun.Üzerine suyu ekleyerek sebzeler tamamen yumuşayana kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. (Eksilirse üzerine su ekleyebilirsiniz.)Yumuşayan sebzeleri tenceredeyken pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya kadar blenderdan geçirin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak sıcak servis yapın. Biber dolması malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suBİBER DOLMASI YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Çoban salatası malzemeler4 adet orta boy domates3 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy salatalık1 adet büyük boy kuru soğan1/4 demet maydanoz5 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu1/2 çay kaşığı tuzÇOBAN SALATASI YAPILIŞIDomatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin.Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin.Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın.Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın.Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin.Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin. Limonlu kurabiye malzemeler2 su bardağı toz şeker1 tane büyük boy yumurta1 su bardağı sıvı yağBir buçuk adet limonun suyuDört buçuk su bardağı un1 paket kabartma tozuBir tutam tuzÜzeri İçin1 tane limonun rendelenmiş kabuğu1 çorba kaşığı pudra şekeriLİMONLU KURABİYE YAPILIŞIDerin bir kaba yumurta ile toz şekeri katıp mikserle çırpın.Üstüne limon suyunu ve sıvıyağını ekleyip tekrar çırpın.Ayrı bir kasede kabartma tozunu unu ve tuzu karıştırın.Kuru karışımı sıvı karışıma ilave edip hamuru yoğurun.Hazırlanan hamuru 10-15 dakika dinlendirin.Hafif unlanmış tezgahta hamuru fazla inceltmeden açın.Tercih ettiğiniz kurabiye kalıpları ile ya da bir bardakla hamuru kesin.Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayıp kesilen kurabiyeleri dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.Kurabiyeler soğuduktan sonra üstüne rendelenmiş limon kabuğu ve pudra şekeri serpin.