'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (23 Ağustos 2024)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuk suyu çorbası tarifi, et sote tarifi, beğendi tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, et sote tarifi, beğendi tarifi, maş fasulyesi salatası tarifi var.

TAVUK SUYU ÇORBASI TARİFİ
Tavuk suyu çorbası malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet tavuk budu
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1/2 çay kaşığı karabiber
TAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI:
- 1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun.
- Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.
- Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.
- Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.
- Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.

ET SOTE TARİFİ
Et sote malzemeler:
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 500g kuşbaşı et
- 2 adet domates
- 4 adet sivri biber
- Pul biber
- Karabiber
- Kekik
- Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- Tuz
ET SOTE YAPILIŞI:
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
- Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
- Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
- Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
- Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
- Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
- 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.

BEĞENDİ TARİFİ
Beğendi malzemeler:
- 2 bostan patlıcan
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Karabiber
- Tuz
BEĞENDİ YAPILIŞI:
- Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
- Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.
- Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sütü azar azar ekleyip karıştırın.
- Patlıcanı ilave edin.
- Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
