Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün düğün çorbası tarifi, tavuk pirzola tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve çoban salata var. Düğün çorbası malzemeleri:2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağ (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞI:Kuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın. Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamacı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Afiyet olsun! Portakallı tavuk pirzola malzemeleri:4 tavuk pirzola2 yemek kaşığı zeytinyağıYarım portakalın suyuYarım limonun suyu1 mandalinanın suyu3-4 diş sarımsak1 tatlı kaşığı bal1 yemek kaşığı portakal ve mandalina kabuğu rendesiTuzÜzeri içinBirkaç dal taze kişnişPORTAKALLI TAVUK PİRZOLA YAPILIŞI:Tavuk pirzolaları zeytinyağında mühürleyin.Portakal suyu, limon suyu, mandalina suyu, ezdiğiniz sarımsak, bal, rendelenmiş portakal ve mandalina kabuğu bir kasede karıştırın.Tuz ile tatlandırıp tavuk pirzolaların üzerine ilave edin.Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.Üzerine birkaç dal kişniş ilave ederek, buğday salatası ile servis edin.Afiyet olsun! Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri:5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI:Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin. Tüm malzemeleri birlikte kavurun.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun! Çoban salatası malzemeleri4 adet domates1 adet soğan1 çay kaşığı tuz2 adet yeşil biber1 adet salatalıkMaydanozLimon suyuZeytinyağıÇOBAN SALATASI YAPILIŞI:İlk olarak domatesleri küçük küçük doğrayın ve karıştırma kabına alın.Daha sonra soğanı da küçük küçük doğrayın ve üzerine tuz serpip elinizle güzelce ovun.İnce ince doğradığınız yeşil biber ve küçük küçük doğradığınız salatalığı da karıştırma kabına ekleyin.Son olarak maydanozu da ince ince doğrayın ve doğradığınız diğer malzemelerin üzerine ekleyin.Salatanın zeytinyağını ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayarak servis tabağına alın. Afiyet olsun!