ŞERBETLİ İRMİK TATLISI TARİFİ
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI MALZEMELERi
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1, 5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karbonat ya da 1 paket kabartma tozu
ŞERBETİ İRMİK TATLISI ŞERBETİ İÇİN:
- 3 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
ŞERBETLİ İRMİK TATLISI YAPILIŞI
- İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür.
- Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın.
- Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin.
- Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Tatlı alternatifi olarak muhallebi türü hafif bir tatlı yapmak isterseniz tarif:
LİMONLU MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?