Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda patates çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, soğan sarımsak mezesi tarifi ve fırında tahinli helva tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Patates çorbası malzemeler2,5 litre et suyu2 orta boy soğan3 - 4 adet patates1 kahve fincanı un1 küçük paket tereyağı veya margarin1 çay kaşığı hindistan ceviziTuzTerbiyesi için1 bardak süt2 yumurta sarısıGarnitürü2 adet yumurta akı1 çay bardağı kaşar peynir (rendelenmiş)1 çay kaşığı kırmızı biber1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz2 - 3 dilim bayat ekmekPATATES ÇORBASI YAPILIŞISoğanları küçük parçalar halinde doğrayın, iki kaşık yağla açık renk olacak şekilde kavurun.Unu ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.Et suyu ile kuşbaşı doğranmış patatesleri, hindistan cevizi ve tuz koyup yavaş yavaş kaynatarak 30 dakika pişirin.Çorbayı başka bir kaba süzün ve tekrar ocağa koyup kaynatın.Terbiyesini yapıp yavaş yavaş ekleyin ve 2 kaşım pişirdikten sonra ocaktan alın.Ayrı bir kapta yumurta akina kaşar peyniri, kırmızıbiber ve maydanoz katın.Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün ve küçük küpler halinde kesip çorbayla servis edin. Fırında çupra malzemeler2 adet deniz çuprası2 orta boy kuru soğan5 diş sarımsak1 adet limon2 adet defne yaprağı1 çay kaşığı kırmızı toz biber3-4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberFIRINDA ÇUPRA YAPILIŞIFırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın.Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın.Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın.Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın.Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun.Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin.Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın.Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın.Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün.Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin. Soğan sarımsak mezesi malzemelerKüçük 1 kase arpacık soğan1 baş sarımsakBaharatların hepsinden 1 çay kaşığı kullanın (isteğe göre)KarabiberKimyonPul biberKekikKırmızı toz biberTuzZeytinyağı3 yemek kaşığı nar ekşisiSOĞAN SARIMSAK MEZESİ YAPILIŞISoğanı sarımsağı temizleyip genişçe bir kaseye alın.Üzerine pul biber, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kimyon tuz birazda zeytinyağı ekleyip harmanlayın.Fırın kabına yerleştirip üzerini ıslatılıp sıkılmış yağlı ile kapatın.200 dereceli fırında soğan ve sarımsak yumuşayana kadar pişirin.Pişmesine yakın yarım kahve fincanı zeytinyağı ile 3 yemek kaşığı nar ekşisini açın.Pişen soğan ve sarımsağın üzerine gezdirip karıştırın.10 dakikada daha fırınlayın. Fırında tahinli helva malzemeler250 gram sade helva2 kahve fincanı sütYarım limonFIRINDA TAHİNLİ HELVA YAPILIŞIHelvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin. Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin. Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.