Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün ezogelin çorbası tarifi, mantarlı tavuk sote tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi ve etimek tatlısı tarifi var. Ezogelin çorba malzemeleri1 su bardağı dolusu kırmızı mercimek,1 yemek kaşığı pirinç,2 yemek kaşığı bulgur,1 adet orta boy soğan,1,5 yemek kaşığı salça,1,5 tatlı kaşığı tereyağı,Yarım çay bardağı zeytin yağı,1,5 tatlı kaşığı pul biber,1 çay kaşığı karabiber,6 su bardağı sıcak su,1,5 çay kaşığı tuz.EZOGELİN ÇORBA YAPILIŞIÖncelikle soğanları güzelce doğrayın ve düdüklüye alın. İçerisine zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek ocağın altını açın. Bu aşamada soğanları hafifçe kavurun.Soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış olan mercimekleri ekleyin.Bu şekilde malzemeleri kavurmaya devam ediyoruz.Sıra geldi diğer malzemeleri düdüklüye eklemeye. Bu aşamada tüm baharatları, bulguru ve pirinci eklemeniz gerekmektedir.Ayrıca eklediğiniz baharatları arzunuza göre belirleyebilirsiniz.Son aşamaya geldiğinizde ise suyu ekleyin ve düdüklünün kapağını kapatın. Ayrıca ocağın altını da kısık seviyeye getirmelisiniz.15 dakika sonrasında ocağı kapatın ve kontrollü şekilde biraz bekleyerek düdüklünün kapağını açın.Düdüklünün kapağını açtıktan sonra çorbayı iyice karıştırın. Bu şekilde çorba kıvamını tam anlamıyla alacaktır. Ardından ezogelin çorbasını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! Mantarlı tavuk sote malzemeleri600 gram tavuk pirzola400 gram mantar2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı domates sosu (2 adet domates)3-4 adet sarımsakKekik, karabiber, pul biberTuzYarım su bardağı sıcak suMANTARLI TAVUK SOTE YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış tavuk etini tencereye alın, kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kavurun.Doğranmış mantarı ekleyerek tencerenin kapağını tekrar kapatın, 5 dakika kadar pişirin.Daha sonra sıvı yağ, domates salçası ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.Domates sosu, sarımsak, kekik, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin.Kavurma işlemi bitince altını kapatın ve servis edin. Afiyet olsun! Sebzeli bulgur pilavı malzemeleri5 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan3 adet biber1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet kapya biber2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIPilav tenceresine yağı alın ve eritin.Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekleyin.Tüm malzemeleri birlikte kavurun.Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yeniden kavurma işlemini uygulayın.Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırın.Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatın.Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun! Etimek tatlısı malzemeleri1 paket etimek (orta boy borcama sığacak kadarını kullanmanız yeter)Şerbeti için1,5 su bardağı toz şeker2 su bardağı suMuhallebisi için4,5 su bardağı süt5 yemek kaşığı un5 yemek kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta1 paket vanilya1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin.Üzeri için (arzuya göre)1 paket krem şanti1 su bardağı sütServis için (arzuya göre)Çikolata sosuHindistan cevizi tozuETİMEK TATLISI YAPILIŞIEtimek tatlısı olarak da bilinen ekmek tatlısını yapmak için öncelikle şerbetine başlamak gerekir.2 su bardağına 1,5 su bardağı toz şeker konulur ve şerbet kaynamaya bırakılır.Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve 10 dakika kadar dinlendirilir, ılımaya bırakılır.Bu sırada etimekler orta boy bir borcama dizilir.Eğer borcamınız daire şeklindeyse veya farklı bir şekilde servis etmek istiyorsanız, etimekleri tek parça değil, parçalayarak da dizebilir ve daha sonra dilim pasta gibi servis edebilirsiniz.Dinlenmiş şerbet, etimeklerin üzerine dökülür. Etimekler şerbetini çekerken, muhallebi hazırlanmaya başlanır. Bunun için bir tencereye süt, şeker, nişasta ve un konulur, koyulaşıncaya kadar karıştırılır.Muhallebi kıvamını aldıktan sonra içine vanilya ve tereyağı eklenir. Karıştırılıp ocaktan alınır.Vanilyanın 1 dakikadan fazla pişmemesi gerekir, bu nedenle tereyağı erir erimez muhallebiyi almak gerekir.Ardından muhallebinin biraz daha ılınması için karıştırılmaya devam edilir.İyice kıvam alan muhallebi, şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine dökülür ve eşit bir şekilde yayılır.Son şeklini aldıktan sonra muhallebi dolapta dinlendirilmeye bırakılır. İyice dinlendikten ve soğuduktan sonra servis edilir.Ekmek tatlısı genelde üzerinden biraz zaman geçtikten sonra tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlı. Bu nedenle hemen değil, buzdolabında dinlendikten ve etimekler şerbetle, muhallebi ile iyice kıvam aldıktan sonra çok daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!