Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, mantı tarifi, mor lahana salatası tarifi ve krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın. Ev yapımı mantı malzemeler1,5 su bardağı un1/4 su bardağı su1 adet yumurtaMantı iç harcı için:200 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı tuz1/2 çay kaşığı karabiberMantı haşlama suyu için:4 su bardağı su veya et suyuMantı sosu için:2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı nane1 su bardağı et suyu (mantının haşlama suyu kullanılabilir)Mantı üzeri için:1 kase yoğurt2 diş sarımsakEV YAPIMI MANTI YAPILIŞIYuvarlak karıştırma kabının içerisine unu alıp ortasını açın.Yumurtaları ekleyip azar azar su ekleyerek yoğurmaya başlayın.Hamur iyice toparlanacak ve biraz sert olacaktır.Hazırlanan hamuru 10 dakika bekletin.Bu arada mantının iç harcını hazırlayın.Kuru soğan rendelenir ve üzerine kıyma, tuz, karabiber eklenir iyice karıştırılır.Hamuru iki beze olacak şekilde bölün ve tezgah üzerinde hamuru unlayarak merdane yardımıyla açın.İnce açtığınız hamuru iki parmak kalınlığında kesin.Enine ve boyuna kesilmiş küçük kare hamurların içine kıymaları koyup ister üçgen olacak şekilde köşeleri birleştirin, isterseniz de bohça şeklinde köşesini birleştirerek kapatın.Bütün hamurları aynı şekilde kapatmaya özen gösterin.Tencerenin içerisine 4 su bardağı suyu ekleyip kaynayınca mantıların hepsini suya atın ve 10 dakika haşlayın.Mantı haşlanırken sosunu ve yoğurdunu hazırlayın.Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine koyup iyice çırpın.Sosu içinde tereyağını küçük bir sos tenceresine alın ve eritin.Biber salçasını ekleyip 3 dakika kavurun.Naneyi ekleyip karıştırın.Mantıyı haşladığınız et suyundan biraz ilave edip sosun kıvamını açın.Süzgeç yardımıyla aldığınız mantıların üzerine yoğurt ekleyip onun üzerine de sos ekleyin ve sıcak servis edin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın.Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun.Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın.Derin bir kasede yumurtaları kırın.Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin.Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha da lezzetli olur.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.