TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA TARİFİ
Terbiyeli tavuk haşlama malzemeler
- 5 tane tavuk baget
- 4 tane patates
- 3 tane havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Maydanoz veya dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı karabiber
- Üzerini geçecek kadar su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım limon suyu
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI
Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın. Sarımsakları küçük doğrayın.
Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın. Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin. Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın. Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.