Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı mengen çorbası tarifi, kaşarlı köfte tarifi, sebzeli pilav tarifi ve revani tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Mengen çorbası malzemeler4 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağı1 adet soğan2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1 su bardağı soğuk su4 su bardağı tavuk suyu (et suyu ya da bulyonda olur)1 tatlı kaşığı dolusu nane1 çay kaşığı pul biberTuzMENGEN ÇORBASI YAPILIŞIÖnce bulguru küçük bir tencerede üzerini geçecek kadar suyla pişirin.Çorba yapılacak tencereye zeytin yağ ve tereyağını alıp eritin.Üzerine ince doğranmış soğanları alıp kavurun.Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.Salçayı ekleyip tekrar kavurun.Tavuk suyu ve normal suyu ekleyip çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.Pişen bulgurları ekleyip baharatlarını da ilave edin.Bu şekilde de beş dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatın.Servis sırasında üzerine kuru nane dökerek servis edebilirsiniz. Kaşarlı köfte malzemeler500 gr koyun ve dana karışımı kıyma1 soğan1 yumurta2 küçük dilim bayat ekmek içi150 gr kaşar peyniriYeteri kadar kıyılmış maydanozKarabiberTuzKırmızı pul biberKAŞARLI KÖFTE YAPILIŞIKöfte harcı için; Kuru soğanı ince ince rendeleyin.Maydanoz yapraklarını ayıkladıktan sonra ince ince kıyın.Bir karıştırma kabına kıyma, soğan, ufalanmış bayat ekmek, maydanoz ve baharatlar ekleyerek yoğurun.Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.Avcunuzun içine bir miktar harç alın, orta kısmına rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.Daha sonra hafifçe bastırarak kapatın ve şekil verin.Önceden ısıtılmış tavada köfteli arkalı önlü olarak kızartın. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Revani tatlısı malzemelerRevani keki için:3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay bardağı sıvı yağRevani şerbeti için;3 su bardağı su3 su bardağı sekerYarım limon suyuREVANİ YAPILIŞIİlk olarak şerbet hazırlanır. Şerbet için tencereye şeker ve su alınarak kaynatılır.Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır.Kek için, yumurta ve şeker çırpma kabına alınarak iyice çırpılır.Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik eklenip çırpılır.Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya da eklenerek iyice çırpılır.Yağlamış olduğumuz fırın kabına kek hamuru dökülür.170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirilir.Ilıdığında kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür.1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe süslenerek servis edilir.