Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tutmaç çorbası tarifi, orman kebabı tarifi, bademli pilavı tarifi ve şekerpare tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tutmaç çorbası malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı erişte2 kaşık margarin2 su bardağı yoğurt1 kuru soğan2 kaşık un2 su bardağı su veya et suyuKuru nane ,tuz, karabiberTUTMAÇ ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri akşamdan soğuk suya koyup ertesi gün haşlayın. Suyunu süzüp kenarda bekletin. Soğanları yağda hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimekleri ilave edip karıştırın. Yoğurtla unu karıştırıp tuz ve karabiberi ekleyin, ardından mercimeklere ilave edin. Suyu da koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra erişteleri ilave edin ve 15-20 dakika daha kaynatın. En son naneyi koyup altını kapatın. Orman kebabı malzemeler400 gram kuşbaşı et (kuzu kol)250 gram tereyağı3 adet patates3 adet havuç2 adet kuru soğan200 gram bezelye2 su bardağı kemik suyu1 çay kaşığı karabiberTuz, kekikORMAN KEBABI YAPILIŞISoğanları yemeklik doğrayın.Patates ve havucu küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını alıp eritin. Yağ miktarını dilerseniz yarısı tereyağı, yarısı zeytinyağı olacak şekilde de ayarlayabilirsiniz.Kuşbaşı etleri soyulmuş, doğranmış soğanlarla tereyağında 20 dakika kavurun.Patates, havuç ve bezelyeleri kavrulan etin içine iki bardak kemik suyu ile birlikte ekleyip 1,5 saat kapağı kapalı tencerede orta ateşte pişmeye bırakın.Yemeği ocaktan almadan önce tuz ve kekiği ilave edip karıştırın.Sıcak olarak servis edin. Bademli pilav malzemeler1 avuç kadar çiğ badem2 su bardağı pirinç3 su bardağı sıcak suMaydanoz2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağıTuzBADEMLİ PİLAV YAPILIŞIBademleri kaynar suyun içinde 10 – 15 dakika bekletip kabuğunu soyuyoruz. Pilavı yapacağımız tencereye sıvı yağı ekleyip kabuğunu soyduğumuz bademleri alıp kavuruyoruz. Kavrulunca bademleri çıkartıyoruz. Yarım saat sıcak suda beklettiğimiz pirinçleri ve tereyağı ekleyip kavuruyoruz. Kavrulan pirinçlere tuzu ve sıcak suyu ekliyoruz kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Servis ederken kasenin dibine bademleri koyup üzerine pilav ekleyip tabağa kaseyi yapıştırıp ters çevirebilirsiniz. Sunumu için oldukça şık duruyor. Üzerini pul biber ve maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Şekerpare malzemeler2 su bardağı un125 gram oda sıcaklığında tereyağı1 çay bardağı ayçiçek yağı4 yemek kaşığı irmik4 yemek kaşığı toz şeker1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaÜzeri için20 adet fındık içiŞerbeti için2,5 su bardağı toz şeker2,5 su bardağı su1 dilim limonŞEKERPARE YAPILIŞITatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu karıştırdıktan sonra yüksek ateşte kaynatın. Kaynama noktasına gelen şerbete bir dilim limon ve suyunu ekledikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Tatlının hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, toz şeker, yumurta ve vanilyayı bir kapta krema haline gelene kadar eliniz ile karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu, irmik ile ayrı bir kapta karıştırın. Krema haline getirdiğiniz karışıma azar azar ekleyerek, şekerpare hamurunu tamamlamış olun. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kulak memesi kıvamında elde ettiğiniz hamuru, yirmi eşit parçaya bölün. Avuç içinde yuvarlayarak, şekil verdiğiniz şekerparelerin orta kısımlarına fındık içlerini yerleştirin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkan şekerparelere, şerbetini ekleyin. İçini çeken tatlıları ılık ya da soğuk olarak servis edin.