Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün kremalı mantar çorbası tarifi, biber dolma tarifi, havuç tarator tarifi ve şerbetli irmik tatlısı tarifi var. Süzme mercimek çorbası malzemeleri:1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet patatesYarım çay bardağı zeytinyağı4 su bardağı veya et suyuYarım limonKırmızı toz biberPul biberTuzTereyağıÜzeri için;NaneSÜZME MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞIMercimekleri yıkayıp süzün, ardından tencereye alın.Üzerine doğranmış soğan, havuç, zeytinyağı, limon, baharat, tuz ve suyu ekleyip pişmeye bırakın.Suyu yetersiz gelirse yavaşça ve ölçülü şekilde eklemeye devam edin.Tüm malzemeler piştikten sonra çorbanızı blender'dan geçirin.Daha sonra üzeri için bir miktar tereyeğını sos tenceresinde kızdırın ve dilerseniz kırmızı pul biber ve kuru nane gibi baharatlarla lezzetlendirin.Sıcakken çorbanın üzerinde gezdirip çorbaları servis edin. Afiyet olsun! Nohut yemeği malzemeleri:2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvıyağ500 gr kuşbaşı doğranmış et (opsiyoneldir, etsiz de yapabilirsiniz)Pul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin. Ertesi gün süzüp iyice durulayın. Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Eğer ki önceki geceden ıslatmadıysanız düdüklü tencerede 20 dakikalık ön pişirme yapın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın. Etli yapacaksanız doğranmış etlerinizi bu yağ içerisine alıp kavurun.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda etle birlikte kavurmaya devam edin.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, tabağınıza alıp afiyetle tüketebilirsiniz! Közlenmiş patlıcan salatası malzemeleri:5 adet patlıcan1 adet soğan1 adet domates1 adet yeşil biber2 adet kapya biberYarım limon suyuTuzSumakNar ekşisiZeytinyağıKÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI YAPILIŞIPatlıcan ve kapya biberi fırında közleyin.Soğan, domates, yeşil biberi küp küp doğrayın.Közlenen patlıcan ve kapya biberleri temizleyip doğrayıp diğer malzemelere ekleyin.Daha sonra limon suyu, tuz, sumak ve zeytinyağı ilave edin ve karıştırıp servis edin. Afiyet olsun! Creme Brulee malzemeleri:1 bardak krema5 yumurta5 kaşık toz şeker40 gram tereyağı (Oda sıcaklığında bekleyecek)Yarım bardak süt1 paket vanilyaKarameli için 4 yemek kaşığı esmer şekerCREME BRULEE YAPILIŞIYumurtaların beyazlarını sarısından ayırın ve kaseye koyun.Üzerine toz şeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Süt ve kremayı küçük bir tencereye ekleyin ve kaynayana kadar kısık ateşte karıştırın.Kaynayan karışımı oda sıcaklığında bir süre bekletin. Başlangıçta hazırladığınız yumurta sarısı ve vanilyayı yavaşça ekleyerek karıştırın.Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını da karışıma ekleyin ve 1-2 dakika kadar karıştırmaya devam edin. Hazır olan Creme Brulee karışımını fırın kaplarına doldurun.Fırın tepsisinin tabanına bir parmak kalınlığında su doldurun ve tatlıları dizin.Önceden ısıtılmış 120 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız tatlılar ılıklaşınca buzdolabına kaldırın. Sonrasında servis ederek afiyetle tüketin!