Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, biber dolması tarifi, çoban salata tarifi, saray lokumu tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı havuç çorbası tarifi, biber dolması tarifi, çoban salata tarifi, saray lokumu tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Havuç çorbası malzemeler3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞISoğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin. Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin. 1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin. Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın. Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın. Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın. Kıymalı biber dolma malzemeler15-16 adet orta boy dolmalık biber2 orta boy kuru soğan150 gram kıyma2 adet domates1,5 su bardağı pirinç1 yemek kaşığı salçaPul biberKarabiberTuzMaydanoz2 yemek kaşığı sıvı yağDolmaların ağız kısmını kapatmak için:1 adet domatesSosu için:1 yemek kaşığı salçaSıcak suKIYMALI BİBER DOLMA YAPILIŞIBiberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır.Yıkanır ve suyu süzülmesi için süzgece alınır.İç harcını ben pişirerek yapıyorum, dilerseniz çiğden tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur.Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir.Kabuklarını soyduğumuz küçük doğradığımız domatesler eklenir ve 3-4 dakika kavrulur.Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır.Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır, bekletmeden ocaktan alınır.Biberlerin içleri doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir.Sos için salça sıcak su ile çözdürülür.Dolmaların üzerlerinden gezdirerek tencereye dökülür.Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocağa alınır.Biberler ve pirinçler pişene kadar pişirilir. Çoban salata malzemeler4 adet orta boy domates3 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy salatalık1 adet büyük boy kuru soğan1/4 demet maydanoz5 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu1/2 çay kaşığı tuzÇOBAN SALATA YAPILIŞIDomatesleri ince ince doğrayın. Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin. Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın. Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın. Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin. Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin. Saray lokumu malzemeler2 paket yulaflı bisküvi6 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un3 yemek kaşığı kakao1 yemek kaşığı tereyağı1 paket vanilya100 gram bitter çikolata2 paket krem şantiSARAY LOKUMU YAPILIŞI2 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirdik ve tepsiye adlık.Muhallebisi için; 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekerini, 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu tencereye aldık ve koyu bir kıvam alana dek kaynattık. 1 yemek kaşığı tereyağı,1 paket vanilya, 100 gram bitter çikolata ekledik.Muhallebimizi bisküvilerin üzerine döktük ve spatula yardımı ile yaydık, dolapta 20 dakika kadar beklettik.2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırptık ve tatlımızın üzerine sürüp 5-10 dakika tekrar dolapta beklettik.Tatlımızı kestik ve rulo şeklinde sarıp sunuma hazır hale getirdik.