Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı un çorbası tarifi, fırında köfte patates tarifi, pirinç pilavı tarifi ve elmalı turta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir. edebilirsiniz. Fırında patates köfte malzemeler3 adet orta boy patates1 adet orta boy kuru soğan1 adet orta boy domates2 adet orta boy kırmızı biberKöfte harcı için:500 gram kıyma1 adet kuru soğan1 adet yumurta2 yemek kaşığı galeta unu (ya da bayat ekmek içi)10 dal maydanoz1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyon1 çay kaşığı yenibaharSosu için:2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak suYarım çay kaşığı tuzFIRINDA PATATES KÖFTE YAPILIŞIKuru soğanı rendeleyin ve yoğurma kabına aldığınız kıymaya ilave edin.Galeta unu, yumurta ve ince ince doğradığınız maydanozları da kıymaya ekleyin.Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyip yoğurun.Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.Kıymadan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin.Sıvı yağı sos tenceresinde kızdırıp içine domates salçasını ekleyin ve kısa bir süre kavurun.Ardından içine rendelediğiniz domatesleri de ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.Kuru soğanları piyazlık, patatesleri ise elma dilim doğrayın.Fırın kabının tabanına önce soğanları üzerine patatesleri yerleştirin.En üste de köfteleri dizin.Kırmızı biberi küp küp doğrayıp köftelerin üzerine serpin.Hazırladığınız domatesli sosu da malzemelerin üzerine yayın.Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.Tepsiyi fırına verip 35-40 dakika kadar pişirin. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün.Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın.Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin.Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın.Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin.Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın.Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Elmalı turta malzemeler250 gram un150 gram soğuk tereyağı50 gram toz şeker1 yumurtaBir tutam tuz10 ml su10 gram pudra şekeriİç harcı için3 golden elma50 gram tereyağı65 gram toz şeker45 gram kuru üzüm30 gram toz badem50 gram ceviz10 ml limon suyu5 gram tarçınELMALI TURTA YAPILIŞIİç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın.Ardından tereyağını tavada eritin.Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin.Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip,2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.Soğuk tereyağını küp küp doğrayın.Un, tuz ve şekeri harmanlayın.Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın.Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin.