Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün sarımsaklı un çorbası tarifi, Kayseri yağlama tarifi, sebze graten tarifi ve cevizli kurabiye tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Sarımsaklı un çorbası malzemeler1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı zeytinyağı4 çorba kaşığı un1 iri diş sarımsakKarabiberTuz ve tavuk bulyonYeteri kadar suÜzeri için:1 tatlı kaşığı tereyağıToz kırmızı biber ve kuru naneİsteğe bağlı olarak da sirkeSARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞITavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.Topaklanma olursa blanderdan geçirin.Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilirsiniz. Yağlama malzemelerBazlama hamuru için4 su bardağı unBir tutam tuzYarım paket yaş maya1 çay bardağı suHarcı içinYarım çay bardağı ayçiçek yağı30 gram margarin veya tereyağı300 gram kıyma2 soğan3 domatesTuzKarabiberBir yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı suYAĞLAMA YAPILIŞIHamuru için malzemeleri bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin.Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın. Merdane yardımıyla 15 cm çapında açın. Tavayı tereyağı veya margarin ile yağlayıp hamurun iki yüzünü de pişirin.İç harcı için; Margarin veya tereyağını bir tencerede eritin. Kıymayı ekleyip kavurun.Yemeklik doğradığınız soğan, küp doğradığınız domates ve ayçiçek yağı ekleyerek pişirmeye devam edin.Yarım çay bardağı su ekleyip bir süre daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.Kıymalı harcı yağlamaların arasına sırasıyla koyup üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz. Sebze graten malzemeler4 adet patates3 adet patlıcan4 adet kabak4 adet biber3 adet domates2 adet havuç1 su bardağı bezelye3-4 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağBaharatlar (pul biber, toz kırmızı biber, karabiber, kekik )TuzBEŞAMEL SOS MALZEMELERİ3 su bardağı süt2, 5 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağ2-3 yemek kaşığı sıvı yağKarabiberTuzÜZERİ İÇİNKaşar peynirSEBZE GRATEN YAPILIŞIÖncelikle patlıcanları alacalı olarak soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dakika bekletin.Bu arada diğer sebzelerin de kabuklarını soyup hepsini küp küp doğrayın ve derin kabın içine alıp içine patlıcanları baharatları tuzu ve yağı döküp güzelce hepsini harmanlayın.Ardından fırın tepsisine döküp eşit şekilde yayın.Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.Bütün sebzelerin iyice pişmesi için spatula ile mutlaka arada karıştırın. Yoksa sebzelerin bir kısmı çiğ kalabilir.Sebzeler pişerken beşamel sosu hazırlayın.Yağları eritip unu dökün.2-3 dakika kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü döküp çırpma teliyle pişinceye kadar sürekli karıştırıp son olarak tuzu biberi de döküp ocağın altını kapatalım.Beşamel sos bekledikçe kıvamı koyulaşabilir. Bun nedenle içine biraz süt döküp açabilirsiniz veya sebzelerin pişmesine yakın hazırlayabilirsiniz.Pişen sebzelerin üzerine beşamel sosunu döküp her tarafına yaydıktan sonra kaşar peynirini serpiştirin ve tekrar fırınlayın.Peynirler eriyip kızarana piştikten sonra fırından çıkartın. Cevizli kurabiye malzemeler125 gram tereyağı1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurtaYarım su bardağı iri parçalanmış ceviz1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAldığı kadar unCEVİZLİ KURABİYE YAPILIŞIUn ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın.Karıştırdıktan sonra unu kontrollü bir şekilde kabartma tozu ile birlikte ekleyin.Yumuşak bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak yapıp tepsiye dizilir.180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.