Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda mısır unlu cennet çorbası tarifi, sebzeli sarma tarifi, yoğurtlu bulgur salatası tarifi ve sütlaç tarifi var. Mısır unlu cennet çorbası malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı dolu mısır unu1 orta boy patates1 orta boy soğan1 diş sarımsak5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)TuzÜzeri için;2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberMISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞIUygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın.Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz. Sebzeli sarma malzemelerKöftesi için;400 gram kıyma1 adet yumurta1 çay bardağı galeta unu2 diş rendelenmiş sarımsak1 adet orta boy soğan (Rendelenmiş)Köfte baharatı (Kimyon, karabiber, pulbiber)TuzSebze kısmı için;4 adet kabak5 adet patlıcan3 adet kapya biberSosu için;1, 5 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı salçaSEBZELİ SARMA YAPILIŞIÖncelikle kıymamızı hazırlayalım. Kıyma için derin bi kaseye malzemeleri alalım.Güzelce yoğurup buz dolabında 20 dakika dinlendirelim. Vaktiniz varsa daha fazlada dinlendirebilirsiniz.Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına incecik keselim. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.Kabak ve biberi de ince uzun doğrayalım.Patlıcanların suyunu süzüp bütün sebzelerimizi sıvı yağda önlü arkalı hafif kızartalım.Peçete serdiğimiz tabağa alalım.Dinlenen köftemizi dolaptan çıkaralım.Sebzelerin içerisine köftemizden koyup saralım.Tepsiye düzenli olarak dizip salçalı sosunu karıştırıp üzerine gezdirelim.Islattığımız yağlı kağıdı üzerine kapatalım.190 derece fırında pişirelim.Pişmeye yakın yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Yoğurtlu bulgur salatası malzemeler2.5 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı mayonezYarım çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz2 su bardağı başbaşı bulgur (Pilavlık bulgur)Kornişon turşuMaydanozDereotuMısırSos için2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı kırmızı toz biberYOĞURTLU BULGUR SALATASI YAPILIŞIÖncelikle bulgurumuzu bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım.Bulgurlar yumuşayana kadar haşlayalım. Ardından bir kapta yoğurt, mayonez, karabiber ve tuzu karıştıralım.Derin bir kabın içine haşlanan bulgurumuzu, minik doğradığımız turşu, maydanoz, dereotu ve mısırımızı, yoğurt karışımımızı döküp güzelce karıştıralım.Son olarak yağda ısıttığımız toz biberimizi dökelim ve salatamız hazır. Sütlaç malzemeler1 lt süt2 çay bardağı pirinç1 litre su3 yemek kaşığı pirinç unu1,5 -2 su bardağı toz şeker1 su bardağı sütTarçınSÜTLAÇ YAPILIŞIPirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın. Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin. Bir kaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin. Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.