Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, kremalı makarna tarifi ve sufle tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tel şehriye çorbası malzemeler1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye2 çorba kaşığı salça4 çorba kaşığı sıvı yağ2 çorba kaşığı kuru nane1 tatlı kaşığı kimyon1 çorba kaşığı pul biber1 adet et veya tavuk bulyonu1 tatlı kaşığı tuz2 litre sıcak su yaklaşıkTEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞIÖncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır. Tavuk sote malzemelerYarım kg tavuk göğsü2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı domates salçası2 adet yeşil biber1 adet kırmızı biber1 adet soğan2 diş sarımsak2 adet domatesKarabiberPul biberTuz1 su bardağı suTAVUK SOTE YAPILIŞITavuk göğsünü kuşbaşı doğranır.Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın.Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin.1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin.Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin.Sıcak servis edin. Kremalı makarna malzemeler500 gram makarna2 diş sarımsak400 gram kremaTuzKarabiberKREMALI MAKARNA YAPILIŞIMakarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.Sarımsağı ince ince kıyın.Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz. Sufle malzemeler125 gram bitter çikolata125 ml süt3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)2 yemek kaşığı tereyağı1,5 yemek kaşığı un1/4 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı toz şekerSufle pişirme kaplarını yağlamak için;1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı kakaoSufle servisi için;1 yemek kaşığı pudra şekeriSUFLE YAPILIŞISütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın. Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.