'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Ağustos 2023)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tel şehriye çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, kremalı makarna tarifi ve sufle tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tel şehriye çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, kremalı makarna tarifi ve sufle tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI TARİFİ
Tel şehriye çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye + 1 çorba kaşığı daha tel Şehriye
- 2 çorba kaşığı salça
- 4 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çorba kaşığı pul biber
- 1 adet et veya tavuk bulyonu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 litre sıcak su yaklaşık
TEL ŞEHRİYE ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin.
- 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin.
- 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun.
- Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin.
- Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz.
- 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın.
- Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.

TAVUK SOTE TARİFİ
Tavuk sote malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
TAVUK SOTE YAPILIŞI
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğranır.
- Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın.
- Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
- Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin.
- 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
- Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin.
- Sıcak servis edin.

KREMALI MAKARNA TARİFİ
Kremalı makarna malzemeler
- 500 gram makarna
- 2 diş sarımsak
- 400 gram krema
- Tuz
- Karabiber
KREMALI MAKARNA YAPILIŞI
- Makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun olarak haşlayın.
- Sarımsağı ince ince kıyın.
- Ayrı bir tencereyi ocakta ısıtıp sarımsakları ekleyin ve hafifçe kavurun.
- Ardından krema, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Sos kaynamaya başladığında süzdüğünüz makarnaları sosa ekleyin ve harmanlayın.
- Makarnanıza dilerseniz, somon ya da ton balığı parçaları, fesleğen yaprakları ya da kaşar veya parmesan rendesi ekleyebilirsiniz.

SUFLE TARİFİ
Sufle malzemeler
- 125 gram bitter çikolata
- 125 ml süt
- 3 adet yumurta(sarıları ve beyazları ayrılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Sufle pişirme kaplarını yağlamak için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kakao
Sufle servisi için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
SUFLE YAPILIŞI
- Sütü ufak bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin. İçine çikolata ilave edin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 1,5 yemek kaşığı un ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Un kavrulunca çikolatalı sütlü karışımı içine yavaş yavaş ilave edin. 2 yemek kaşığı toz şeker atarak sürekli karıştırın. Daha sonra 3 adet yumurta sarısını da ilave edin ve 2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Derin bir kasede 3 adet yumurta beyazını bir cimcik tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpın (kaseyi ters çevirdiğinizde akmaması lazım).
- Yağlanmış ve kakao kaplanmış sufle kaplarına bir parmak boşluk kalacak şeklide harcı bölüştürün ve inceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edin.