HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ
Malzemeler:
Etli Karışım için:
500 gram kuzu veya dana eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet büyük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 adet domates (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
Beğendi için:
4 adet büyük patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Etli Karışım Hazırlığı:
Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını ısıtın. Kuşbaşı doğranmış eti ekleyin ve yüksek ateşte kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Rendelenmiş domatesleri ve domates salçasını ekleyin.
Malzemeler iyice karışana kadar kavurun.
Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyin. Ardından sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Beğendi Hazırlığı:
Patlıcanları ocakta, fırında veya mangalda közleyin. Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
Bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen tereyağına unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Doğranmış patlıcanları karışıma ekleyin ve karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın.
Afiyet olsun!