Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak çökertmeden çıkan tavuk tarifi, terbiyeli mercimek çorbası tarifi, narlı roka salatası tarifi ve Hamsiköy sütlacı tarifi... 2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 adet kuru soğan1 su bardağı kırmızı mercimek6 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberTerbiyesi için1 adet yumurta sarısı3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı unÜzeri için:1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber Kuru soğanı yemeklik doğrayın.Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırın.Soğanları bu yağda kavurmaya başlayın.Bu esnada mercimekleri bol suyla yıkayın ve soğanlara ilave edin.Suyunu da ekleyip mercimekleri 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.Mercimekler yumuşayınca çorbayı blender’dan geçirin.İçine baharatları ilave edip ocağın altını kısın.Yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve unu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Sıcak çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbaya ilave edin.İyice karıştırıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.Çorbayı kaselere bölüştürün.Tereyağını kızdırıp pul biberi yağda çevirin.Çorbaların üzerine biberli yağı gezdirip sıcak servis edin. 2 demet roka2 yemek kaşığı nar tanesiAz tuzYarım limon1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 demet rokayı iyice yıkayın.Ardından elinizle küçük küçük koparıp bir kaseye koyun.Üzerine 2-3 yemek kaşığı lor ve 2 yemek kaşığı nar tanesi, az tuz, limon ve zeytinyağı ekleyerek servis edin. Yarım tavuk göğsüMarine için2 çorba kaşığı zeytinyağıKırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz3 adet patatesYoğurtlu sos için;1 kase yoğurt2 diş sarımsakTuzSalça sos için2 çorba kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı sıvı yağYarım çay bardağı suKekik Derin bir tencereye sıvıyağ ile birlikte doğranmış tavuk göğsünü alıp kızartın .Suyunu salıp çeken tavukların üzerine doğranmış sivri biber, sarımsak ilave edip kavurun.Rende domates ilave edip pişirin.Kızartma tenceresine yağı kızdırın.Patatesleri ilave edip kızarttın.Servis tabağına kızarmış patatesleri ekleyin.Üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirin.Son olarak kızarmış tavuk göğsünü ekledikten sonra sıcak olarak servis edin. 1 lt tam yağlı süt65 gram pirinç (1/2 su bardağı)80 gram toz şeker (1/2 su bardağı)Bir tutam tuz Üzeri içinTarçınFındık kırığı ya da fındık tozu Bir tencerede sütü kaynatın. Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin. Arada bir karıştırarak, taşmasını önleyecek kadar kısık ateşte pişirin. Pirinçler şişip kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin Bı sırada nişasta eklemeyin. Merak etmeyin, bekledikçe koyulaşacak.Pişen sütlacı toprak kaselere alın ve soğuması için bir süre bekletin. Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar pişirin. Ancak bu süre 5 dakikayı geçmesin.Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.