Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı kremalı mantar çorbası tarifi, çoban kavurma tarifi, iç pilav tarifi ve chia tohumlu yoğurtlu hurma tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Kremalı mantar çorbası malzemeler500 gr kültür mantarı2 yemek kaşığı tereyağı2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un4 su bardağı su200 ml kremaTuzKarabiberKREMALI MANTAR ÇORBASI YAPILIŞIİlk olarak mantarları bol suda durulayın ve süzün. İri iri doğrayın.Mantarları tereyağında 3-4 dakika soteleyin.İnce ezilmiş sarımsak ve unu, mantar soteye ilave edip unun rengi dönünceye kadar kavurun.Topaklanmaması için sürekli karıştırın ve azar azar suyu ilave edin.Tuz ve karabiber ve istediğiniz baharatlar ile tatlandırıp kaynatın.Son olarak koyulaşan çorbanın içerisine kremayı ilave edip kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin.Pişirme işleminden sonra çorbayı ocaktan alın.Sıcak servis edin. Çoban kavurma malzemeler800 gr iri parçalı kuzu eti18 arpacık soğan6 diş sarımsak1 yeşil dolmalık biber1 kırmızı dolmalık biber3 domates2 dal taze kekik2 çorba kaşığı sıvıyağTuzKarabiberKırmızı toz biberÇOBAN KAVURMA YAPILIŞIİlk olarak soğanları soyun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Sarımsakları temizleyip kıyın. Dolmalık biberleri temizleyip iri zar şeklinde doğrayın. Sıvıyağını geniş bir tencerede ısıtıp etleri 5-6 dakika kavurun. Sırasıyla; soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.1 çay bardağı sıcak su, tuz ve baharatı ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.Çoban kavurmayı, sade pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. İç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİç pilav malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı2 su bardağı pirinç1 adet soğan2 yemek kaşığı dolmalık fıstık2 yemek kaşığı kuş üzümü2 yemek kaşığı toz şekerYenibaharTarçınTuzKarabiberZeytinyağı3 su bardağı suİÇ PİLAV YAPILIŞI Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin.Bir pilav tenceresinde zeytinyağını koyup ısıtın, ardından soğanı ekleyin pembeleşinceye kadar kavurun.Dolmalık fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyin, tuz ilave edip kavurun.Suda yumuşamış kuş üzümlerinin suyunu sıkıp ekleyin, ardından baharatlarını ekleyin ve karıştırın.Son olarak su ve şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.Ardından pilavın suyunu iyice çekene kadar 15 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra kapağını açın, kağıt havlu koyup yeniden kapağını kapatıp demlendirin. Chia tohumlu yoğurtlu hurma tatlısı malzemeler2 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı chia tohumu1 adet Trabzon hurması (Olgun)Üzeri için2 adet Trabzon hurması (Olgun ve yumuşak)1 çay kaşığı tarçınCHİA TOHUMLU YOĞURTLU HURMA TATLISI YAPILIŞIYoğurdu ve chia tohumunu bir kasede karıştırın. Trabzon hurmasının kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde doğrayıp chialı yoğurdun içine ilave edin. Karıştırıp servis yapacağınız kapların yarısını dolduracak şekilde paylaştırın. Üzerini düzeltip buzdolabına aktarın ve birkaç saat, chia tohumları iyice şişip yoğurtla bütünleşene kadar bekletin.Üzeri için taze hurmayı küp şeklinde kesip blender kabına alın. Tarçını ekleyip blender yardımıyla püre haline getirin. Chia tohumlu yoğurt kuplarının üzerine taze hurmalı karışımdan paylaştırın ve bekletmeden servis yapın.