Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size tavuk suyu çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, fırın makarna tarifi ve krem karamel tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tavuk suyu çorbası malzemeler1 adet tavuk göğsü1 adet tavuk budu1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı un1 çay bardağı tel şehriye1/2 çay kaşığı karabiberTAVUK SUYU ÇORBASI YAPILIŞI1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun.Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın.Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin.Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun.Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriye, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin. Patates oturtma malzemeler4- 6 tane patates500 gram kıyma5 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane kuru soğan (ince kıyılmış)1 yemek kaşığı salça3 tane domates (küçük doğranmış)5 dal kıyılmış maydanoz2 diş ezilmiş sarımsak1 su bardağı suTuzKarabiberPATATES OTURTMA YAPILIŞIPatates oturtma için önce kıymayı sıvı yağda biraz kavurun.Soğan ve sarımsağını ekleyin bir iki karışım kavrulsun ve salçasını ilave edin.Ardından domates, maydanoz, baharat ve suyunu katıp kısık ateşte domatesler iyice pişene kadar sote yapın.Bu arada patatesleri soyun, yıkayın ve ince dilimleyin, yuvarlak dilimler olacak.Borcamı bol yağlayın ve patates dilimlerinden bir kat borcama döşeyin, kıyma harcının yarısını patateslerin üzerine yayın sonra tekrar patates dizin.En üste fırçayla biraz sıvı yağ sürün. Borcamın üzerini folyo ile kapatıp patatesler pişene kadar 200 derece fırında pişirin.Patatesler yumuşayınca üzerini açın, biraz kızarsın. Patates oturtmamız 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servise hazır olur. Fırında makarna malzemeler1 paket fırın makarna1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)Beşamel sos için:4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ3 yemek kaşığı un2,5 su bardağı süt1/2 adet muskat ceviziFIRIN MAKARNA YAPILIŞIBeşamel sosu hazırlamak için; 4 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın.Ardından 3 yemek kaşığı unu üzerine ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2,5 su bardağı sütü de sos tenceresine ilave edip iyice karıştırın ve karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirin.Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.Pişmiş olan beşamel sosun üzerine yarım muskat rendeleyip karıştırın ve ocaktan alın.Arzuya göre tuz ve karabiber ile tatlandırın.Derin bir tencerede kaynamış olan tuzlu suyun içine fırın makarnayı atın ve 10 dakika, yumuşayana kadar pişirin.Ocaktan alıp, suyunu süzdürün.Geniş bir kabın içerisinde, süzülmüş olan makarnayı ve beşamel sosu güzelce karıştırın.Makarnayı, pişireceğiniz fırın kabına alın ve üzerine 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25 dakika pişirin.İlk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyin ve servis edin. Fırında makarna servise hazır. Krem karamel malzemeler7 yumurta1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 litre sütKrem karamelin karamelin için1 su bardağı toz şeker6 yemek kaşığı suKREM KARAMEL YAPILIŞIToz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyun.Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kasede yumurtaları kırın.Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin.Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.