Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün tarhana çorbası tarifi, fındık lahmacun tarifi, mevsim salata ve trileçe tarifi var. Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alın ve eritin.1 çorba kaşığı salça da tencereye ekleyin ve yağda kızdırın.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana ekleyin ve karıştırın.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışımı ilave edin.15 ile 20 dakika arasında pişirin.1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapın. Afiyet olsun! Fındık lahmacun tarifiHamuru için:200 gram un100 ml suTuzÜstü için:200 gr kıymaZeytinyağı 30 mlLimon 1/2 adetSumak 20 gr2 tam domates1/2 demet maydanoz1 tam soğanKapya biberi 25 grYeşil biber 25 grFrenk soğanı 30 grTaze kekik 1 dalSarımsak 1 dişTuzTaze çekilmiş tane karabiberFINDIK LAHMACUN YAPILIŞIBir kapta un, su ve tuzu yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmeye alın.Tüm malzemeleri blenderde kıyma haline gelinceye kadar çekin.Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve ince olacak şekilde açın. Hazırlanan harcı açılan hamurların üzerine yayın.Fırın tepsisinin üzerine pişirme kağıdını açıp fındık lahmacunları tepsiye alın.Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika pişirin. Daha sonra sunuma geçebilirsiniz. Afiyet olsun! Mevsim salatası malzemeleriYarım kırmızı lahana2 havuç1 göbek marul3-4 kaşık konserve mısırYarım demet rokaYarım demet maydanozTuzLimon suyuZeytinyağıMEVSİM SALATASI YAPILIŞIGöbek marulu yıkayıp dörde kesin.Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın. Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin.Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin.Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin.Limon suyu ve zeytin yağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun! Trileçe tatlısı malzemeler5 adet büyük boy yumurta6 yemek kaşığı toz şeker7 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilinTrileçe karameli İçin:1 çay bardağı toz şeker(büyük çay bardağı)2 yemek kaşığı tereyağı1 paket kremaTrileçe şerbeti için:2 su bardağı inek sütü1 su bardağı keçi sütü1 su bardağı manda sütü1 su bardağı toz şekerTRİLEÇE YAPILIŞIDerin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.Un, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.Spatula yardımıyla kuru malzemelerin sıvı malzemelerle birleşmesi için altan üstte doğru sürekli olarak karıştırın.Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.Trileçenin pandispanyasını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin.Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın.Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin.Üzerine tereyağını ekleyin.Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın. Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi yayın.Hazırlamış olduğunuz karameli de üzerine güzelce yaydıktan sonra dilimleyin ve soğuk olarak servis edin.