'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (24 Mayıs 2022)

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, zeytinyağlı barbunya tarifi, magnolia tarifi.

Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, zeytinyağlı barbunya tarifi, magnolia tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ

DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

PIRASA YEMEĞİ TARİFİ
Pırasa yemeği malzemeler
- 4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
PIRASA YEMEĞİ YAPILIŞI
- Pırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.
- Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.
- 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.
- Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
- Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.
- Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.
- Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
- Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
- Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.
- Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir.

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ
Zeytinyağlı barbunya malzemeler
- 1 kilogram taze barbunya
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy domates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞI
- Barbunyanın kabuklarını ayıklayın bol suda yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Orta ateşte ortalama 10 dakika haşlayın.
- Yarım çar bardağı zeytinyağı derin bir tencerede kızdırın.
- 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin.
- Küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam edin.
- Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave edip rendelenmiş domatesleri ve tuz, toz şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın.
- Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin.
- Servis kapına aldığınız barbunyayı arzuya göre maydanozla süsleyip limon suyu sıkıp servis edebilirsiniz.

MUZLU MAGNOLİA TARİFİ
Muzlu magnolia malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- Büyüklüğüne göre 1-2 adet muz
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 fincan mısır nişastası
- 200 ml krema
- 2 yumurtanın sarısı
MUZLU MAGNOLİA YAPILIŞI
- Krema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.
- Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.
- Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.
- Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.
- Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.
- Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.
- Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.
- Kremadan 1 kaşık daha koyun.
- En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.