Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, pırasa yemeği tarifi, zeytinyağlı barbunya tarifi, magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun. 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin. Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Pırasa yemeği malzemeler4-5 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)2 adet havuç2 adet domatesYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım Türk kahvesi fincanı pirinç2 yemek kaşığı sıvı yağPIRASA YEMEĞİ YAPILIŞIPırasa yemeği yapmak için öncelikle pırasalar temizlenir ve 1 cm uzunluğunda doğranır.Bol su ile yıkanarak suyunu süzdürün.2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde doğranır.Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.Kabukları soyulup küçük doğranmış domates eklenerek 1-2 dakika kavrulur.Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dakika hep birlikte kavrulması sağlanır.Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.Pırasa suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir.Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar pişirilir. Zeytinyağlı barbunya malzemeler1 kilogram taze barbunya1/2 çay bardağı zeytinyağı1 adet orta boy kuru soğan2 diş sarımsak1 adet büyük boy patates2 adet orta boy havuç2 adet orta boy domates2 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı toz şeker1 çay kaşığı tuzZEYTİNYAĞLI BARBUNYA YAPILIŞIBarbunyanın kabuklarını ayıklayın bol suda yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte ortalama 10 dakika haşlayın. Yarım çar bardağı zeytinyağı derin bir tencerede kızdırın. 1 adet rendelenmiş soğan ve 2 diş ezilmiş sarımsağı katıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Küp küp doğranmış patates ve havucu da ekleyin ve ardından renk vermesi için 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam edin. Haşlanmış barbunyaları da tencereye ilave edip rendelenmiş domatesleri ve tuz, toz şekeri ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Ocaktan aldığınız barbunyayı kapağı kapalı tencerede oda ısısına gelene kadar dinlendirin. Servis kapına aldığınız barbunyayı arzuya göre maydanozla süsleyip limon suyu sıkıp servis edebilirsiniz. Muzlu magnolia malzemeler2 paket yulaflı bisküviBüyüklüğüne göre 1-2 adet muz1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı un1 paket vanilya1 fincan mısır nişastası200 ml krema2 yumurtanın sarısıMUZLU MAGNOLİA YAPILIŞIKrema ve muz dışındaki malzemeleri derin bir tencerede iyice çırparak pişirin.Muhallebi kıvamı alınca soğuması için bir kenara alın.Soğuyan muhallebinizin içine kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin.Yulaflı bisküvileri un haline gelene kadar robotta çekin.Bu undan 2 kaşık alıp kupun ya da servis kasesinin dibine yerleştirin.Etrafına dilimlediğiniz muzları yerleştirin.Kremasından bir kepçe kadar koyup üzerine tekrar 2 kaşık bisküvi serpin.Kremadan 1 kaşık daha koyun.En üstünü muz dilimleriyle süsleyin ve servis yapın.