Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ekşili köfte çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, pirinç pilavı tarifi ve gelin pastası tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ekşilik köfte çorbası malzemeler250 gram kıymaYarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinçKarabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz2 su bardağı yoğurt1 tepeleme çorba kaşığı un1 yumurtanın sarısı1 limonun suyu1,5 litre su1 adet et bulyonEKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞIKöfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dakika yoğurun.Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun.Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.Ara sıra karıştırarak 20-25 dk pişirin.Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz. Nohut yemeği malzemeler2 su bardağı nohut2 adet sivri biber1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası5 su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağPul biberKarabiberTuzNOHUT YEMEĞİ YAPILIŞINohutları bir gece önceden sıcak suya koyun içine biraz karbonat ekleyin.Ertesi gün süzüp iyice durulayın.Süzdüğünüz nohutları üzerine temiz su ilave edip 20 dakika kadar haşlayın.Sıvı yağı düdüklü tencereye alın.Soğanı küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurmaya başlayın.Biberleri de soğanlarla aynı boyutta doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurma işlemine devam edin.Daha sonra salçayı ilave edin.Kavurma işlemini salçanın kokusu çıkana sürdürün.Bir gece önceden ıslatıp haşladığınız nohutları, tencereye ekleyin ve nohutları ezmeden birkaç tur karıştırın.Üzerine kaynar su, tuz, karabiber ve pul biberini ekleyin.Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.Nohut güzelce pişince tencerenin altını kapatın.Nohut yemeğiniz hazır, sıcak servis edebilirsiniz. Pirinç pilavı malzemeler2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ay çiçek yağı1,5 su bardağı baldo pirinç2 su bardağı sıcak tavuk suyu1 adet kesme şeker4 damla limon suyu1/2 çay kaşığı tuzPİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞITereyağı ve ay çiçek yağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Berrak bir su çıkana kadar soğuk suda yıkadığınız pirincin fazla suyunu süzdürün. Şeffaf bir görünüm alana kadar pirinçleri kavurmaya başlayın. Pirinçlerin tane tane olması ve beyazlığını koruması için esmer şeker ve taze sıkılmış limon suyunu ilave edin. Sıcak tavuk suyunu katıp tuzla tatlandırın. Sadece bir kez tahta bir kaşıkla karıştırdığınız pilavı, kapağını kapattığınız pilav tenceresinde kısık ateşte 10-12 dakika pişirin. Sürenin sonunda pirinçler uzayıp suyunu çektiğinde pilavın üzerine kağıt havlu örtün, kapağını kapatın. Arzuya göre tencereyi de nemli bir mutfak beziyle sarıp demlenmesi için bir kenarda bekletin. Gelin pastası malzemeler4 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaKeki ıslatmak için:1,5 su bardağı soğuk sütMuhallebisi için:1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı un2,5 yemek kaşığı nişasta1 paket krem şantiÜzeri için:3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi50 gram fındık içiGELİN PASTASI YAPILIŞITatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika boyunca çırpın. Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın. Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Pişirme sırasında ara ara bıçak yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini kontrol edin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için bırakın.Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine eşit miktarda sütü gezdirin. Gezdirdiğiniz sütün çekmesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın. Kek, sütü çekerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun. Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın. Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca çırpın. Sütü çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayarak üzerini streç film yardımıyla kapatın. Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın. Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın.