Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak yayla çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, mor lahana salatası tarifi, ıslak kek tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, fırında levrek tarifi, mor lahana salatası tarifi, ıslak kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçleri tencereye alın.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatın.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın suyu birlikte iyice çırpın.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışımı çorbaya ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk daha pişirin.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorbamız piştikten sonra ocağın altını kapatın. Fırında levrek malzemelerOrta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz)1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor)1-2 adet domates1 adet limonYarım çay bardağı zeytinyağıKarabiberTuzDefne yaprağı (tercihe bağlı)FIRINDA LEVREK YAPILIŞI Levrekleri temizletip yıkayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Islak kek malzemeler3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı ayçiçeği yağı2 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 su bardağı+2 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozuKek kalıbını yağlamak için:1 yemek kaşığı tereyağıSosu için:1 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı kakaoYarım su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tutam tuzISLAK KEK YAPILIŞIIslak kek yapımı için ilk olarak yumurta ve şekeri derin bir kasede şeker eriyip krema gibi olana kadar çırpın. Sütü ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından vanilya, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyip iyice homojenleşene kadar karıştırın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru kalıba aktarın. Keki fırına verip 30 dakika kadar pişirin. Bu esnada kekin sosu için süt, toz şeker ve sıvı yağı sos tenceresinde pişirmeye başlayın. Kakao ve tuz da ekleyip kaynayana kadar pişirmeye devam edin. Kaynadığında ocaktan aldığınız sosu fırından çıkan kekin üzerine dökün. Kek sosu emdiğinde dilimleyip servis edin.