Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, patlıcan yemeği patates tarifi, nohutlu pilav tarifi ve zebra kek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz haldeki tarhana1 çorba kaşığı salça1 çorba kaşığı tereyağı1 çay kaşığı naneTuz1 çay kaşığı kırmızıbiberTARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı bir tencereye alınır ve eritilir.1 çorba kaşığı salça da tencereye eklenir ve yağda kızdırılır.5 su bardağı su ilave edilir.Bir başka kabın içerisinde de 1 su bardağı suya, toz tarhana eklenir ve karıştırılır.Kaynar halde bulunan tencerenin içerisine bu karışım ilave edilir.15 ile 20 dakika arasında pişirilir.1 çay kaşığı kırmızıbiber ve 1 çay kaşığı nane ilave edilerek servis yapılır. Patlıcan yemeği malzemeler7 adet ince patlıcan8 adet yeşil biber5 adet yumuşak domates3 orta boy kuru soğan5 dış sarımsakKızartmak için;Sıvı yağ1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı tozbiber tuz1 su bardağı sıcak su1 tutam maydanozPATLICAN YEMEĞİ YAPILIŞIÖncelikle sebzeleri yıkayın.Patlıcanı baş parmak uzunluğunda kesin ve onu tamamen ayırmadan dörde bölün.Diğer sebzeleri iri şekilde doğrayın.Tencereye yağı koyup, patlıcanı yumuşayana kadar kızartın.Kızaran patlıcanı tabağa alın ve aynı tencerede doğranan diğer sebzeleri de koyup kapağı kapatıp yavaşça pişirin.Pişen sebzelerin üzerine salça, tozbiber, tuz koyup karıştırın ve sıcak suyu da koyup biraz kaynatın.Son olarak kızaran patlıcanı da koyup bir taşım pişirince tadına bakıp ocağı kapatın.Servisten önce ince kıyılmış maydanozu ekleyip servis edebiliriz. Nohutlu pilav malzemeler3 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı ayçiçek yağı2 su bardağı baldo pirinç3 su bardağı su2 su bardağı nohut – haşlanmışTuzBeyaz biber1 adet defne yaprağıNOHUTLU PİLAV YAPILIŞIPilav tencerenize ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyince pirincinizi ekleyin. Pirincinizin üzerine tuz ilave edin ve hafif kavurun. İçerisine su, haşlanmış nohut, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın. Ardından kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav suyunu çekince içerisindeki defne yaprağını çıkartın ve alttan üste doğru havalandırın. Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10 – 15 dakika dinlendirin. Zebra kek malzemeler4 adet yumurtaYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı soda1,5 su bardağı toz şeker2 paket vanilya1 paket kabartma tozu2,5-3 su bardağı un2 yemek kaşığı kakaoZEBRA KEK YAPILIŞIYumurtaları derin bir kasede çırpın.Toz şekeri ekleyip şeker eriyene ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.Ardından sıvı yağ ve sodayı ekleyip hamuru çırpmaya devam edin.Kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. Ardından kıvamı çok koyu olmayacak şekilde karıştıra karıştırarak unu ekleyin.Hamur kıvamını alınca ikiye bölün, yarısına kakaoyu ekleyip harmanlayın.Kek kalıbınızı güzelce yağlayın. Hamurları bir kepçe beyaz, bir kepçe kakaolu olacak şekilde sırayla kalıba doldurun.Her iki harç da tükendiğinde dilerseniz bir tahta çubukla hamurda çizgiler yapın dilerseniz olduğu gibi bırakın.Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra keki fırına verin.35-40 dakika içinde kekiniz hazır olacaktır. Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekledikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz