Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı çeşmi nigar çorbası tarifi, tavuk kapama tarifi, semizotu salatası tarifi, sakızlı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Çeşmi nigar çorbası malzemeler1 su bardağı kırmızı mercimek1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı unTuzSıcak suTerbiyesi için:1 yumurta sarısı1 su bardağı sütYarım limon suyuSosu için:2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı domates salçasıNanePul biberÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI YAPILIŞIMercimeği yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.Soğanı soyup ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanı yağda kavurun.Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.Ardından haşladığınız mercimekleri tencereye alın.Tuz ekleyip karıştırın ve suyu azalmışsa ekleyip yaklaşık 10 dakika orta ateşte kaynatın.Çorbanız kaynadıktan sonra blender'dan geçirin.Kıvamı çok koyu olursa bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz.Bir kasede süt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.Terbiyeye çorbadan ekleyerek ılıştırın ve azar azar tencereye ekleyip karıştırın.Sosu için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin.Üzerine salça, nane ve pul biberini de ekleyip kavurun.Çorbanız kaynadıktan sonra sosu da üzerinde gezdirerek servis edin. Tavuk kapama malzemeler8 adet tavuk butTavuk butlarını haşlamak için 1,5 litre suKarabiber2 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıPirinçleri pişirmek için tavuk suyuTAVUKLARI SOSLAMAK İÇİN3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı tereyağıTAVUK KAPAMA YAPILIŞITavuk kapama için öncelikle tavuklar haşlanır.Pilav için tavaya tereyağı ve zeytinyağı konur.İçine yıkanıp suyu süzülmüş pirinçler eklenir ve hafifçe pirinçler kavrulur.Haşlanan tavuklar bir kenara alınır.Tavukların üzerine sürmek için sos hazırlanır.Sos için bir kapta yoğurt, kırmızı biber, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.Hazırlanan karışım tavukların üzerine sürülür.Fırına uygun fazla derin olmayan sığ bir pişirme kabının içine pirinçler dökülür.Soslu tavuklar pirincin üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.Tavukların haşlama suyundan 4 su bardağı kadar su pirinçlerin üzerine dikkatli bir şekilde dökülür.Tavuk butlarının aralarına tereyağı parçaları konur ve yemeğin üzeri yağlı bir kağıtla kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika pişirilir.Tavuk kapama piştikten sonra servise hazır hale gelir. Semizotu salatası malzemeler1 bağ semizotu1 kase yoğurt1 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber3 yemek kaşığı sıvıyağSEMİZOTU SALATASI YAPILIŞISemizotunu ilk önce bol sirkeli suda yıkayıp suyunu süzün.Doğrayıp kaseye alın. İçine tuz, yoğurt ve ezilmiş sarımsağı koyup güzelce karıştırın.Üzerine yağda yakılmış pulbiber ekleyin. Misafirlerinize soğuk olarak servis yapın. Damla sakızlı muhallebi malzemeler1 litre süt1 su bardağı toz şeker2 küçük parça damla sakızı1 çorba kaşığı nişasta2 çorba kaşığı un2 yumurtanın sarısıDAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPILIŞIYumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın.Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın.Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin.Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın.Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.