Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda ayran aşı çorbası tarifi, semizotu yemeği tarifi, çoban salata tarifi, kakaolu puding tarifi var. Ayran aşı çorbası malzemeler1 su bardağı buğday veya karabuğday1/2 su bardağı nohut500 g süzme yoğurt6 su bardağı su1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı naneSERVİSİ İÇİN:1 çay kaşığı kırmızı pulbiber1/4 demet dereotu ve taze naneAYRAN AŞI ÇORBASI YAPILIŞIKarabuğday ve nohudu bir gece öncesinden ıslayın.Nohut ve karabuğdayı pişene kadar orta ateşte haşlayın.Haşlama sularını mineral vitamin açısından zengin olduğu için dökmeyip çorba yapımında kullanın.Çorbaya kıvam ve lezzetini verecek süzme yoğurdu, pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın.Haşlanan nohut ve karabuğdayı birleştirip hafifçe karıştırın.Karabuğday ve nohut piştikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakınSoğuyan bu karışımı, süzme yoğurt ve nane ekleyerek karıştırın. Semizotu yemeği malzemeler3 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 demet semizotu1 soğan3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay bardağı sıcak suTuzKırmızı pul biberSunum içinSarımsaklı yoğurtKırmızı pul biberSEMİZOTU YEMEĞİ YAPILIŞIİlk olarak bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün.Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Ardından salçaları ekleyip kavurmaya devam edin.Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin.Üzerine sıcak su ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin.Tuz ve kırmızı pul biber ekleyip kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirin.Yemeği servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Çoban salatası malzemeler4 adet orta boy domates3 adet orta boy yeşil biber2 adet orta boy salatalık1 adet büyük boy kuru soğan1/4 demet maydanoz5 yemek kaşığı zeytinyağı4 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu1/2 çay kaşığı tuzÇOBAN SALATASI YAPILIŞIDomatesleri ince ince doğrayın.Kabuğu soyulan salatalıkları domatesler gibi ince ince kesin.Biberleri ortadan ikiye bölüp yarım ay şeklinde kesin. Kuru soğanı ince ince doğrayın ve maydanozu incecik kıyın.Kuru soğan hariç bütün malzemeleri salata kabında karıştırın.Salata tabağına aldığınızda üzerine kuru soğanları ekleyin.Tuzu, zeytinyağını ve taze limon suyunu üzerine ekleyip servis edin. Kakaolu puding malzemeler4 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)3 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1 tatlı kaşığı tereyağıKAKAOLU PUDING YAPILIŞIOrta boy tencere içerisine sütü alın. İçine şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin.Güzelce çırpın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.Üzeri göz göz olup kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve hemen tereyağı ile vanilyayı ekleyip karıştırın.İçinde tereyağını iyice eritip karıştırdıktan sonra sunum kaplarınıza ekleyin. Soğuk servis edin.