Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size fasulye çorbası tarifi, kapuska tarifi, içli köfte tarifi ve tek kadayıflı muhallebi tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Fasulye çorbası malzemeler250 gram kuru fasulye1 orta boy soğan1 diş sarımsak1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)4 sap kereviz2 ince sap pırasa2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ4 orta boy domates1 tatlı kaşığı tuzFASULYE ÇORBASI YAPILIŞIFasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın.Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin.Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin.Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin.Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin.Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın. Kapuska malzemeler1 kilogram lahana1 kaşık tereyağı1 kaşık sıvı yağ1 adet soğan1 yemek kaşığı domates salçası2 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı pul biber1 çay kaşığı karabiber3 su bardağı kaynar suKAPUSKA YAPILIŞITereyağını tencereye koyun ve üzerine sıvı yağı ekleyin.Soğanı ve domates salçasını sırayla kavurun.Üzerine lahanayı doğrayıp, iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.İlk 15 dakika kendi suyunu çekerek pişmesine izin verin. Daha sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin.Tuz, pul biber ve karabiber de ekledikten sonra kullanacağınız bulgur ya da pirinci ilave edin.Tencere kaynamaya başlayınca, kapağını kapatın. 20-25 dakika daha kısık ateşte pişirin. Malzemeler500 gr çiğ köftelik et5 su bardağı ince bulgur1 soğan2 yemek kaşığı kırmızı pul biberTuzKarabiberİç harcı için1 kg orta yağlı kıyma1 su bardağı ceviz içi4 orta boy soğanTuzKırmızı pul biberKızartmak içinZeytinyağıİÇLİ KÖFTE YAPILIŞIİç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın. Kadayıflı muhallebi tatlısı malzemeler350 gram kadayıf (kuru kadayıf)10 yemek kaşığı toz şeker5 yemek kaşığı tereyağıBir su bardağı iri dövülmüş ceviz1 litre süt2 yemek kaşığı mısır nişastası2 yemek kaşığı un1 yumurta1 paket vanilya1 paket krema (200ml)KADAYIFLI MUHALLEBİ TATLISI YAPILIŞIİlk olarak derin bir tencerede kadayıf ve tereyağı alınız ve kavurmaya başlayınız.Topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak kavurunuz.Tereyağı tamamen eridikten sonra 6 yemek kaşığı toz şeker atıp kavurmaya devam ediniz.Kadayıflar renk değiştirmeye başlayınca dövülmüş 1 su bardağı cevizi ekleyip 8 - 9 dakika daha kavurup kadayıfları ocaktan alınız.Kavurduğunuz kadayıf ve cevizleri başka bir kaba alıp soğumaya bırakınız(aynı tencerede kalırsa yanabilir).Başka bir tencereye 4 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 yumurta alıp iyice karıştırın.Üzerine 1 litre sütü ekleyip muhallebiyi pişirmeye başlıyoruz.Muhallebi kaynamaya başlayınca üzerine vanilyayı koyup tekrar karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.Muhallebi soğuduğunda 1 paket kremayı üzerine ekleyip mikser yardımıyla karıştırıyoruz.Kadayıflı muhallebi tatlısını yapacağımız kabın yarısına kavurduğumuz tel kadayıfları ekliyoruz.Eşit şekilde yaydığımız kadayıfların üzerine eşit şekilde muhallebiyi yayıyoruz.Geri kalan kadayıfları da eşit şekilde muhallebinin üzerine döküyoruz.1 - 2 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.İpucuServis ederken üzerine çilek, muz veya yaban mersini koyabilirsiniz.Muhallebisi 5 - 6 saat dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Kadayıfları çok yakmamaya çalışın.Eğer kuru kadayıf bulamazsanız yaş kadayıfları 1 gün önceden buzdolabının derin dondurucu kısmında bekletin.