Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tarhana çorbası tarifi, fırında sucuklu kuru fasulye tarifi, zerdeli pilav tarifi ve sarma kadayıf tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Tarhana çorbası malzemeler3 yemek kaşığı toz tarhana1 çorba kaşığı salça ( domates ve biber)1 çorba kaşığı tereyağı3 diş sarımsakTuz1 çay kaşığı kırmızı biber TARHANA ÇORBASI YAPILIŞI1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin.1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.3 diş sarımsağı ince ince içerisine doğrayın (sarımsağın ağza gelmesini istemiyorsanız rendeden geçirin).5 su bardağı suyu ilave edin.Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.15-20 dakika pişirin. Üzerine pul biber serperek servis edebilirsiniz. Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler2 su bardağı kuru fasulye1 tane kuru soğan1 tane parmak sucuk1 çorba kaşığı salça1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı acı pul biber3-4 tane acı saksı biberiFIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞIKuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Zerdeli pilav malzemeler1,5 bardağı pirinç1 çay bardağı pekmez1 avuç badem1 avuç kuru üzüm1 yemek kaşığı tereyağı2 çay kaşığı Hindistan ceviziZERDELİ PİLAV YAPILIŞIPirinçleri en 2 saat önceden soğuk suya koyun ve güzelce yıkayarak nişastasından arındırın.Zerde pilavı için 1,5 su bardağı pirinci bir tencereye alın.Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyerek haşlanmaya bırakın. Pişen zerde pilavının fazla suyunu süzün.Ayrı bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı koyun.Üzerine 2 çay kaşığı Hindistan cevizi ekleyin.Haşlanmış pirinci de tencereye alın.Üzerine üzüm pekmezi dökün ve pekmezi çekene kadar 10 dakika kadar demlendirin.Kabukları soyulmuş badem ve kuru üzümü demlenen pilava ekleyin.Karıştırıp ocağın altını kapatın.Kek kalıbının zeminini bademli ve üzümlü zerde pilavı ile kaplayın.İkinci katı nohutlu pilav ile kaplayın.Büyük bir servis tabağına ters çevrilerek çıkarın. Sarma kadayıf malzemeler650 gram kadayıf400 gram yakın çekilmiş ceviz (ne çok ince ne de çok iri çekilmeyecek)Sarma kadayıf üzeri için200 gram margarin100 gram tereyağıSarma kadayıf şerbeti için6 su bardağı şeker6 su bardağı suYarım limon1 kaşık margarin (parlak olması için)SARMA KADAYIF TATLISI YAPILIŞISarma işlemine başlamadan önce kadayıflarımızı tel tel oluncaya dek didikleyip yeteri kadarını avuç içimize alıp cevizini de koyup yaprak sarması sarar gibi saralım ve margarinle yağlamış olduğumuz tepsiye sarma işlemi bitip tepsiniz doluncaya kadar devam edelim.Daha sonra margarini ve tereyağını pembeleşinceye kızartıp her birinin üzerine kaşık kaşık döküp 175 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.Kızarmaya yakın derecesini 150 ye düşürelim. Nar gibi kızarınca da fırından çıkartıp, ılımasını bekledikten sonra önceden hazırladığımız şerbetini ılık olarak dökelim.