Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda bugün havuç çorbası tarifi, alinazik tarifi, şehriyeli pirinç pilavı tarifi ve mozaik pasta tarifi var. Havuç çorbası malzemeleri:3 adet orta boy havuç1 adet büyük boy soğan1/2 su bardağı pirinç5 büyük su bardağı sıcak tavuk suyu (yoksa sıcak içme suyu)1 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağ1 diş sarımsak1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuzHAVUÇ ÇORBASI YAPILIŞI:Soğanları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.Sıvıyağı kızdırdığınız tencereye soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın. 1-2 dakika sonra tereyağını da ekleyin.Hemen ardından aynı soğanlar gibi çok iri olmayacak şekilde doğradığınız havuçları ilave edin.1 dakika kadar soteledikten sonra pirinci ekleyip bir çevirin ve sıcak tavuk suyunu yada içme suyunu ekleyin.Tavuk suyunu ekledikten sonra minik bir tülbentin içine hafif ezilmiş 1 diş sarımsağı, karabiberi koyup, bir iple bağlayıp çorbanın içine atın.Su kaynamaya başlayınca altını kısın ve pişmeye bırakın.Havuçlar iyice yumuşayıp, pirinçler pişince, baharat kesesini çıkarıp, parçalayıcı yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin.Son olarak tuzunu da ekleyip, çorbanın altını kapatın.Afiyet olsun! Alinazik malzemeleri:50 gram tereyağı1 diş sarımsak250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)1 yemek kaşığı biber salçası1 çay kaşığı toz kırmızı biber1çay kaşığı tuzPatlıcanlı karışım için:1 kase yoğurt3 adet közlenmiş patlıcan1 çay kaşığı tuzALİNAZİK YAPILIŞI:Tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin.Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın.Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın.Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün.Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın.İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın.Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın.Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin.Afiyet olsun! Şehriyeli pirinç pilavı için malzemeleri:2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı pirinçYarım su bardağı arpa şehriye3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu)TuzŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI:Pirinçler bol su ile yıkanarak, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir.Bu süre sonunda, tuzlu suyu akıtılır ve pirinçler sudan geçirilerek, tüm suyu süzdürülür.Pilav tenceresinde tereyağı eritilir, sıvı yağ da eklenerek üzerine arpa şehriyeler eklenir.Şehriyenin rengi dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur.Üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ilave edilir.Tencerenin kapağı kapatılarak, yüksek ateşte fazla suyu çekip pirinçler göz göz oluncaya kadar, yani pirinçlerin üzerinde su çekilip pirinçler göründüğünde kısık ateşe alın ve tamamen suyu çekene kadar pişirin.Ocaktan aldıktan sonra, üzerine havlu kağıt koyarak kapağını tekrar kapatın ve demlenmesini bekleyin.Pilavı güzelce karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun! Piramit pasta malzemeleri:50 gram tereyağı1 bardak süt1 bardağa yakın şeker1, 5 paket petibör bisküvi3 kaşık kakaoYAPILIŞI:Öncelikle geniş bir tencereye alıp eritin. Üzerine şekeri, sütü ve kakaoyu ekleyin ve karıştırın.Piştikten sonra ocaktan alın ve daha önceden kırıp parçalara ayırdığınız petibör bisküviyi üzerine dökün. İyice karıştırın.Daha sonra bu karışımı streç film üzerine dökün ve sarın.Piramit şekli alacak şekilde sarmaya özen gösterin.Ardından buzluğa koyun. 2-3 saat bekletip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun!