Zerde tatlısı tarifi
Zerde tatlısı malzemeleri
- 1 çay bardağı kırık pirinç
- 6-7 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
- 1 çay kaşığı safran (veya zerdeçal)
- 1 yemek kaşığı gül suyu
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
Zerde tatlısı yapılışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak haşlanılır. Pirinçler haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, bir taşım daha kaynatılır. 1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir. 2-3 dakika daha kaynatılıp kaselere bölünür.