Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda balık çorbası tarifi, taze fasulye tarifi, patates salatası tarifi ve cevizli kremalı pasta tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Balık çorbası malzemeler1 adet orta boy levrek balığı6 su bardağı su3 yemek kaşığı zeytinyağı1 adet kuru soğan1 adet büyük boy havuç1/2 demet maydanoz1 adet defne yaprağı1 adet kereviz sapı1/2 çay kaşığı zerdeçal1/2 çay kaşığı kişniş tohumu1 diş sarımsak1 çay kaşığı tane karabiber1 çay kaşığı tuz1/2 adet limon suyuTerbiyesi için:1 adet limon suyu1 adet yumurta sarısıBALIK ÇORBASI YAPILIŞILevrek balığını ayıklayıp, temizleyin. Balığı tencereye aktarın.Soğuk suyu ekleyin. Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayın.Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın.Son olarak zeytinyağını ekleyin. Kısacası lezzetli bir balık suyu elde etmek üzere; balığı tüm parçaları, kök sebzeler ve aromatik bitkiler ile özünü bırakana kadar orta ateşte kaynatın.Haşlanan balığın etini bir servis tabağına çıkartın ve küçük parçalar halinde ditin.Lezzetini alan balık suyunu bir süzgeçten geçirin ve pürüzsüz bir hal elde edin.Çorbaya rengini verecek olan küçük sebze parçalarının süzgeçten geçip, çorbaya karışmasına aldırmayın.Onlar olmasını istediğimiz lezzet sırları. Balık suyunu tencereye alın.Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın.Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın.Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin.Sevdiklerinizle paylaşın.Zeytinyağı, limon suyu ve karabiberi karıştırıp çorbanın üzerine gezdirerek dökün ve sıcak olarak servis yapın. Zeytinyağlı taze fasulye malzemelerYarım kilo taze fasulye1 adet kuru soğan2-3 diş sarımsak2 küçük domatesYarım yemek kaşığından biraz az domates salçasıİsteğe göre pul biber1 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker4 çorba kaşığı zeytinyağıZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE YAPILIŞIFasulyeleri güzel bir şekilde yıkayın.Kılçıklıysa temizleyip istediğiniz boyutta kırın.Mevsimindeyse fasulye çok kılçıklı olmaz ama siz yine de kontrol edin.Soğanları yemeklik bir şekilde incecik doğrayın.Sarımsakları soyup ikiye bölün. İsterseniz incecik doğrayabilir veya rendeleyebilirsiniz.Domatesleri küçük küp küp doğrayın.Ardından önce fasulyeleri, üzerine soğanı, ardından sarımsağı ve son olarak domatesleri tencereye ekleyin (karıştırmayın)Son olarak yemeğin tuzunu ve şekerini ekleyin.1 bardak sıcak suda salçayı eritin ve üzerinde gezdirin (Dilerseniz salça eklemek yerine sadece su gezdirebilirsiniz)Yemeğin üzerinde çok az zeytinyağı gezdirin. Kalanını piştikten sonra ekleyeceğiz.Ocağın altını yakın. Su kaynamaya başlayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakın.Pişmeye yakın yemeğinizin üzerinde kalan zeytinyağını ekleyin.Biraz dinlendirdikten sonra ılık olarak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Taze soğanlı patates salatası malzemeler3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)TuzKimyonPul biberYarım limonun suyu1 tatlı kaşığı nar ekşisi4 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı hardalTAZE SOĞANLI PATATES SALATASI YAPILIŞIPatatesleri kabuğunu soymadan tencere içerisine alın ve haşlayın.Çatal veya bıçak ile pişip pişmediğine bakabilirsiniz.Daha sonra sosu hazırlamak için tuz, baharat, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve nar ekşisini bir kapta karıştırın.İçerisine koymak için soğan, maydanoz ve naneyi ince ince kıyın.Sevdiğiniz malzemelerden ekleme yapabilirsiniz.Patatesler haşlandığında büyük bir kap içerisine koyun.Önceden hazırladığınız soğanlı karışımı ve sosu patateslere ilave ederek karıştırın.Hazırladığınız patates salatasının üzerine haşlanmış yumurta, zeytin ve maydanoz ile süsleme yapabilirsiniz. Cevizli kremalı pasta malzemeler4 yumurta4 kahve fincanı toz şeker4 kahve fincanı unYarım su bardağı hindistan cevizi1 çay bardağı ayçiçek yağı1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAra dolgu için200 gram beyaz çikolata200 ml kremaCEVİZLİ KREMALI PASTA YAPILIŞIYumurtalar ve şekeri çukur bir kapta 7-8 dakika çırpın.Ayçiçek yağını ilave edip karıştırmaya devam edin.Elediğiniz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın.Üzerine kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.Buzdolabında 30 dakika bekletin. Soğuduktan sonra mikser ile 2-3 dakika çırpın.Kekten eşit büyüklükte mini dikdörtgenler kesin. İki kek dilimi arasına krema sürün.Kalan tüm kekleri aynı şekilde hazırlayın.Buzdolabında 2 saat dinlendirin.Üzerine hindistan cevizi serpip servis yapın.