Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yayla çorbası tarifi, mercimek yemeği tarifi, buhara pilavı tarifi ve tiramisu tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır.Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dk kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Yeşil mercimek malzemeler2 su bardağı yeşil mercimek3 kaşık sıvı yağ1, 5 kaşık salça1, 5 su bardağı kaynar su2 adet orta boy soğan1 yemek kaşığı yemeklik toz kırmızı biberTuzYEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ YAPILIŞIYeşil mercimekler iyice yıkanıp haşlanır.Haşlanan mercimekler süzülür.Soğanlar yemeklik doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulan soğanlara salça eklenir.Salça da kavrulunca mercimekler ilave edilir ve üzerine toz biber eklenir.Birkaç dakika daha kavrulunca üzerine kaynar su eklenir ve birkaç taşım kaynatılır. Buhara pilavı malzemelerYarım çay bardağı ay çiçek yağı1 orta boy soğan1 orta boy rendelenmiş havuç (küçükse 2 tane olabilir)1 yemek kaşığı dolusu domates salçası2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü2 yemek kaşığı kadar dolma fıstığı1 çay kaşığı pul biberYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığından biraz az tarçın2-3 adet karanfilTuz2 su bardağı pirinç (30 dk sıcak suda bekletilmiş)3 buçuk su bardağı sıcak suBUHARA PİLAVI YAPILIŞIPirinçler sıcak suda 30 dakika bekletilir.Pilav tenceresine yağı ekliyoruz.Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavuruyoruz.1 dakika sonra havuçları ilave ediyoruz ve sonra salçayı ekliyoruz.Tuz ve su hariç diğer malzemeleri ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Sıcak servis edin. Tiramisu malzemeler2 yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 kabartma tozu1 vanilin2 yemek kaşığı kakao2 çay bardağı unKeki ıslatmak için;Yarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı granül kahveTiramisu muhallebisi için;1 yumurta sarısı1 çay bardağı toz şeker2 kaşık tepeleme un2 buçuk su bardağı süt2 yemek kaşığı labne (100 gr)Tiramisu üzeri için;KakaoTİRAMİSU YAPILIŞIYumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Diğer malzemeler eklenir ve yağlanmış unlanmış turta kalıbına dökülür.180 derecede 15-20 dakika kadar pişirilir. Muhallebi için labne hariç bütün malzemeler karıştırılır ve kaynayınca altı kapatılır ve labne peyniri eklenip çırpılır.Kek fırından çıkınca ılık suyla eritilmiş kahveli suyla ıslatılır. Üzerine muhallebi dökülür ve kakao elenerek süslenir.